Criza provocată de virusul Covid-19 a declanșat un dezechilibru în majoritatea domeniilor. Unul dintre cele mai afectate sectoare este cel farmaceutic. Cererea este mare și se speculează mult, astfel că, valoarea unor produse a ajuns supraestimată.
Unul dintre aceste produse este banalul alcool sanitar. Chiar dacă se găsește prin magazinele de cartier, acesta este la un preț extrem de ridicat.
Fie că sunt magazine de cartier, magazine centrale ori farmacii – prețul acestui produs este mult mai ridicat față de acum câteva săptămâni.
Spirtul a ajuns să se vândă chiar de trei ori mai scump, dacă o sticlă de 500 de mililitri de alcool sanitar se vindea nu demult în magazine la un preț mediu de 5-6 lei, spirtul se vinde acum pe internet cu prețuri între între 12 și 30 de lei. La o farmacie centrală din municipiu costa 18 lei, la 500 de mililitri. Un alt produs la suprapreț este gelul dezinfectant, care a ajuns să coste în magazinele alimentare din centrul orașului și la 33 de lei pentru 100 de mililitri.    Pentru unii pandemia de coronavirus este o situație de viață și moarte, când pentru alții este o nouă oportunitate de a-și umple buzunarele.
 

Recomandările redacției