Pandemia de coronavirus a schimbat modul de percepție al turneelor de tenis

0
151

Primul turneu oficial pe hard de șase luni încoace a adus senzații noi pentru jucătoare și jucători, însă toți subliniază importanța revenirii și, pentru unii dintre ei, pe cea a victoriei
„S-au petrecut multe pentru a face iar totul posibil. Este grozav că tenisul s-a întors, iar eu sunt fericit că pot concura din nou“, a scris Kevin Anderson, finalist la US Open 2017, pe Twitter, după victoria în fața lui Kyle Edmund în primul tur de la Cincinnati.
Masters-ul 1000 disputat în mod tradițional în cel mai mare oraș al statului Ohio se desfășoară în 2020 la New York, înainte de US Open, pentru evitarea riscurilor legate de răspândirea noului coronavirus.
Este primul concurs oficial al circuitului ATP din februarie încoace, în timp ce omologul feminin, WTA, a adunat deja trei turnee încheiate, Palermo, Praga și Lexington. Impresiile jucătoarelor și jucătorilor la întoarcerea competitivă după o pauză atât de lungă cumulează o gamă întreagă de senzații, cu unele puncte de confluență însă. Regulile sunt stricte, protocolul prevede multe restricții, dar importantă este șansa de a juca iar.
„Sunt lucruri noi, precum absența arbitrilor de linie sau faptul că nu e public în tribune. Toate acestea te șochează un pic, de aceea în primele game-uri am fost cam pierdut“, a mărturisit Pablo Carreno Busta, care a încheiat victorios până la urmă în fața lui Dusan Lajovici în turul 1.
„Mă vedeam lent, îmi lipsea prospețimea, dar încet-încet m-am relaxat și, fără să fac un meci perfect, am rezistat bine în momentele complicate“, a adăugat spa­niolul.
„Am avut emoții, dar m-am simțit bine. Îmi lipsea acea senzație de a câștiga un meci. Ne încântă că putem juca din nou, dar toți vrem acest rezultat final. Să pot să-l obțin din primul meci al revenirii e ceva extraordinar“, au fost cuvintele lui Felix Auger-Aliassime, cel care, cronologic, a reușit primul succes ATP după cele 6 luni de pauză.
În partea feminină, Maria Sakkari a reliefat și ea cât de bun e gustul victoriei. „Am avut un meci și la Palermo, dar nu îl pun la socoteală, după felul în care am jucat. Venind aici și câștigând e important cu adevărat, îmi dă multă încredere“, a spus grecoaica, învingătoare cu 6-1, 6-3 în fața lui Coco Gauff.
Sursa: gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.