Chiar dacă am discutat săptă­mâna trecută cu omul de afaceri ară­dean Ovidiu Palcu, despre pande­mia asta și cum muncesc în perioada aceasta, când majoritatea firmelor sunt cam tra­se pe dreapta, am revenit pentru mai multe informaţii.
– Care este situația în această peri­oadă pentru afacerile dumneavoastră?
– La noi nu se cunoaște criza asta. Angajații noștri muncesc ca și până acum. însă vreau să fiu foarte bine înțeles. Noi am respectat toate legile care se refereau la Starea de Urgență, la fel cum respectăm și acum pe cele din Starea de Alertă și Ordonanțele militare. La noi în firmă nimeni nu a intrat în șomaj tehnic sau în alte situații și mai neplăcute. Așadar pot spune că la INTECO HOLDING se lucrează cu motoarele turate. Avem de toate, nu ducem lipsă de nimic, începând cu utilaje, materie primă, forță de muncă, cariere de piatră, balastiere. Dețin toate aceste facilități precum și o stație de asfaltare, dar și o stație de betoane. Avem și destule lucrări. Dar despre toate astea vă va oferi relații un subordonat de-al meu, pentru că eu întotdeauna sunt în criză de timp.
Prin urmare, directorul tehnic ne-a răspuns la întrebările noastre.
– Domnule director am vrea să ne spuneți pe scurt cum stați cu frontul de muncă?
– Da, foarte bine, pe noi nu ne încurcă această pandemie. Lucrăm peste tot, dispunem de toate, nu suntem la mâna nimănui. Avem lucrări și în județele vecine, respectiv Timiș și Bihor.
– Spuneți-ne, în mare câteva dintre cele mai importante lucrări și în ce stadiu sunt ele?
– Da, începem cu DJ792 Nădab-Seleuș, unde vom merge să facem și câteva poze. La acest moment se lucrează la stratul de uzură, acostamente, marcaje, drumuri laterale. Tot acolo veți vedea că de la Sintea Mică la Sântana se lucrează la stratul de uzură și acostamente, căi de acces la proprietăți, șanțuri. Mai lucrăm la Bârzava, Lalașinț și Căpruța.
La Sânpetru German se lucrează la stratul de bază pe DJ 709, limită cu județul Timiș. De asemenea, mai avem lucrări în județul Timiș la Topolovățu Mare. Și acolo facem lucrări la străzi, suntem cu stratul al doilea de uzură. Mai avem un drum comunal în comuna Bârna, tot în județul Timiș, unde sunt prevăzute lucrări de modernizare de străzi, șanțuri betonate, rigole. Aici avem deja amenajat primul strat. În județul Bihor, în localitatea Ususău de Tinca, avem lucrări de accese la proprietăți și podețe și suntem în faza de pregătire a primului strat de asfalt. Așadar, sunt destule fronturi de lucru des­chise, deci nu stăm și… ascultăm de pandemie sau de coronavirus.
– Ce alte lucrări mai aveți?
– La Vinga avem o lucrare de proiectare și execuție a unui drum, modernizarea a 8,5 kilometri de străzi, accese, podețe. În curând vom începe și asfaltarea având executată o parte din lucrare, la Soco­dor. Pot spune că aici lucrăm la capacitatea maximă. Avem 18 kilometri de drum agricol, din care avem deja făcuți 15 kilometri. Suntem concentrați pe lucrare să o finalizăm cât mai repede. La Păuliș începem la accese și avem lucrări de modernizare străzi în Sâmbăteni. Aici avem de realizat 450 de accese de beton cu placă de beton peste ele și timpane. Deci ce v-am spus, sunt toate lucrări pe care le-am atacat deja și sunt în faze foarte apropiate de finalizare. Pe noi, așa cum v-am mai spus, nu ne-a împiedicat nimic să muncim în continuare la capacitate.
Așadar sunt destule dovezi care arată puterea economică a acestei firme și de ce capacitate tehnică dispune. Ne referim aici la construcția de drumuri și la toată gama de lucrări pe care le execută INTECO HOLDING. Cu toate că cine poate, muncește și cei care nu pot, stau pe tușă, invidiază și bârfesc. Două opinii din Zărand: Anton Ivanovici și Pavel Pintean zis Tică. „Ei bine, mergeai pe drum în urmă cu patru ani. Nici nu-ți venea să mergi pe el, așa de rău era. Acum este drum de drum, parcă mergi pe o masă de sticlă. Am văzut cum s-a lucrat la el”, au zis cei doi. În concluzie, la INTECO HOLDING activitatea de zi cu zi se desfășoară ca în vremuri normale și se lucrează cu motoarele turate la maxim.
Voicu Sida

Recomandările redacției