panfoPanfora Oil & Gas a dat asigurări că nu se vor desfășura operațiuni legate de gaze de șist, nu va fi folosită fracturarea hidraulică și nu vor fi utilizați explozivi în perimetrul EX-6 Curtici.

Angajamentul de lucrări pentru acordul de concesiune semnat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru perimetrul EX-6 include doar explorare pentru hidrocarburi convenționale, nu pentru gaze de șist.

Tehnologiile folosite pentru explorare și pentru posibila exploatare în viitor sunt tradiționale (exclud fracturarea hidraulică) și au fost întrebuințate în România, în perimetre cu resurse convenționale din zonă, de mai multe decenii. Panfora Oil & Gas reiterează că nu are niciun fel de intenție de a cumpăra vreun teren în scopul măsurătorilor geofizice de suprafață.

„Nu am planificat niciodată și nu vom desfășura niciun fel de activități legate de gazele de șist în perimetrul EX-6 Curtici, mai precis nu vom explora și nici exploata gaze de șist în nicio parte a perimetrului, nici prin fracturare hidraulică și nici prin vreo altă metodă. Pe întreaga durată a acordului de concesiune vom folosi doar tehnologiile tradiționale care au fost utilizate de mai multe zeci de ani în România pentru explorarea și exploatarea de resurse convenționale. Activitățile convenționale de explorare și producție pot co-exista cu cele agricole în cele mai bune condiții”, a declarat Gábor Zelei, director al Panfora Oil & Gas.

Recomandările redacției