Panica românilor golește supermarket-urile

0
708

Panica a început să se instaleze în toată țara. Odată cu intrarea în țară a persoanelor care vin din provincii afectate de coronavirus, românii parcă s-au speriat și mai tare, magazinele începând să se golească în toată țara. Cele mai avansate „cazuri“ de golire a raioanelor cu alimente precum conserve, paste, legume și fructe s-a înregistrat în București. Au apărut deja imagini în mediul online prin care se descrie clar modul în care au reacționat românii din capitală la aflarea veștii cum că acest virus s-a apropiat și mai tare de teritoriul țării noastre. 

Victor Costache a transmis că oamenii nu trebuie să intre în panică şi că în niciun caz nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente, pentru că nu vom ajunge într-o criză în acest sens. Conform evz.ro, oficialul a declarat că a purtat discuții cu reprezentanţii supermarketurilor și hipermarketurilor, iar aceștia l-au asigurat că în România nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte stocurile de alimente, există suficiente pentru o perioadă lungă de timp.

Și totuși, cu o viteză extraordinar de mare, magazinele încep să se golească. Deocamdată, în Arad lucrurile nu stau chiar așa de rău, dar se pare că și la noi au început oamenii să își facă provizii, chiar dacă nu ar fi nevoie de asta.

Pentru moment nu s-au înregistrat cazuri la noi în țară care să alarmeze autoritățile, așa că românii ar trebui de asemenea să își păstreze calmul. Chiar dacă în unele zone ale țării românii nu ascultă sfatul autorităților și continuă cumpărăturile în exces, în Arad deocamdată lumea este mai liniștită și nu s-au golit încă raioanele din magazine.

Totuși, este îngrijorător faptul că oamenii din mai multe județe, începând de luni când s-au golit magazinele din Maramureș, nu iau în considerare deloc sfaturile și continuă în aceeași măsură. Astfel, nu ar fi surprinzator faptul ca în următoarele zile să înceapă să se golească și magazinele de la noi. 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.