Panouri de informare, montate lângă pasajele nefinalizate de pe Centura Aradului

1
244

pasaje

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a informat, luni, consilierii locali, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal că va iniţia un proiect de hotărâre cu privire la amplasarea de panouri cu informaţii privind blocarea finanţării lucrărilor la cele două pasaje de pe Centura Aradului.

Construirea celor două pasaje a rămas blocată, şi la sfârşitul lunii martie, dată până la care primarul Gheorghe Falcă a aşteptat ca acestea să fie finanţate din bugetul propriu al Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, destinat lucrărilor de deszăpezire, care nu au fost necesare.

De asemenea, primarul a mai spus că va face demersurile pentru ca cele două pasaje să fie trecute în administrarea oraşului, astfel încât din bugetul local, să se poată asigura finanţarea lucrărilor.

„Am mai spus şi o repet, dacă până în 31 martie nu există finanţare pentru pasaje intrăm în procedura de informare a cetăţenilor. Într-un proiect de hotărâre vom supune votului consilierilor locali informaţiile care vor fi trecute pe panourile informative, începând de la data la care au fost oprite lucrările şi continuând cu faptul că lucrările nu au fost conservate. De asemenea, vom iniţia un proiect de Hotărâre de Guvern prin care vom cere preluarea investiţiei pe care să o finanţăm noi dacă acest mare Guvern nu este în stare să finalizeze lucrările pe care le-a oprit în luna august a anului 2012”, a precizat Gheorghe Falcă.

Într-un document primit luna trecută de stirileprotv.ro/vest, se arată că  „în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2014 nr. 356/2013, finanţarea obiectivelor «Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-CF Curtici» şi «Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad peste CF Arad-Bucureşti», finanţarea în vederea finalizarii acestora, urmează să se faca în anul 2015”.

1 COMENTARIU

  1. Sunt apolitic, dar tare as dori sa ascult ce parere are mult-prea-laudarosul-de-sine deputat Maduta de promisiunile sale, lipsite de orice fundament real privind investitiile stringente pentru Arad. Poate a vrut sa participe la un concurs pentru desemnarea celui mai laudaros „Munchausen de Arad”. Absolut jenant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.