Pantofi moi sau rigizi pentru copii?

0
204

Alegerea primilor pantofi pentru bebeluși este întotdeauna o durere de cap pentru părinţi. Și devine și mai complicat, având
în vedere multiplicitatea modelelor disponibile pe piaţă de încălţăminte copii. Moale sau rigidă? Pe care să o alegi pentru copilul tău? Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să înţelegi.
Despre pantofii flexibili
Piciorul bebelușului este de obicei plat, deoarece are tampoane în locul arcului na­tural al piciorului. Acesta se for­mează în ge­neral în jurul vârstei de 4 ani. Este mai bine să optezi pentru o încălțăminte flexibilă, fără arcuri sintetice, pentru a-i permite să aibă stabilitate la mers.
Piciorul copilului ar trebui să aibă, de ase­menea, suficient spațiu în pantof pentru ca degetele de la picioare să se miște liber.
Este recomandabil să alegi pantofi cu talpă moale și subțire, dar care pot proteja picioarele bebelușului de pietre și de vreme rea atunci când se plimba pe afară.
De ce să alegi pantofii moi?
Acest tip de pantof poate fi o alegere bună atunci când vine vorba de confort. Pentru a ști că pantoful este foarte flexibil, nu ezita să îl pliezi cu ambele mâini. O pe­re­che flexibilă ajută la stabilizarea copilului în timpul plimbărilor sale, sprijinindu-i glezna.
Pe lângă avantaje, acest tip de pantof are și unele dezavantaje. Unii pantofi moi sunt foarte ușori și uneori alunecoși, ceea ce poate determina căderea frecventă a bebelușului. Mai mult, pantofii flexibili nu permit bebelușului să se joace corect în gră­- dină, de exemplu. Acest lucru se datorează faptului că talpa este foarte subțire, iar bebelușul poate simți în mod direct pietre sau diverse resturi în timp ce merge.
Dar pantofii rigizi?
Din punct de vedere istoric, primii pan­tofi pentru bebeluși erau întotdeauna pan­tofi rigizi. Deși astăzi, pantofii flexibili sunt din ce în ce mai populari pentru primii pași ai unui bebeluș, mulți părinți consideră că pantofii rigizi sunt întotdeauna mai buni pentru micuții lor. Datorită rezistenței sale și greutății ușor mai mari, pantoful rigid ajută copilul să meargă în siguranță.
Atunci când achiziționezi primii pantofi pentru bebeluși, rigizi sau flexibili, ia-ți timp pentru a face alegerea corectă. Este recomandat să îl aduci cu tine pentru a-i cum­păra încălțămintea potrivită.
De asemenea, ține cont de faptul că picioarele bebelușului se dezvoltă într-un ritm alert și, din această cauză, nu uita să le măsori trimestrial pentru a te asigura că pan­tofii copilului tău sunt încă potriviți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.