Pantofii sport, nelipsiți din garderoba momentului

0
2635

În zilele noastre, nu există persoană, de la mic la mare, care să nu dețină în garderobă cel puțin o pereche de pantofi sport. Oferta este atât de variată încât este foarte dificil să alegi, mai ales că trendurile se schimbă destul de rapid și brandurile de modă concurează cu modele atractive. Iar acest lucru îți îngreunează și mai mult misiunea.

Totuși, sunt câteva branduri dedicate sportului și adaptate nevoilor celor care poartă acești pantofi, astfel încât să aibă parte de calitate și confort, dar ținând cont și de modă, chiar asociindu-se cu câteva nume importante din industrie.

Unul dintre acestea este Nike, companie fondată pe 25 ianuarie 1964 de către Bill Bowerman și Paul Knight, inițial numită Blue Ribbon Sports. Apoi, pe 30 mai 1971 a devenit oficial Nike, nume inspirat după zeița victoriei din mitologia greacă. Gama lor a fost inspirată de o varietate de sporturi pentru care au creat pantofi. Printre acestea se numără baseball, hochei pe gheață, tenis, fotbal, baschet, lacrosse sau crichet, iar primii pantofi pe care i-au comercializat au fost cei pentru alergare.

Oferta Nike este destul de variată, astfel încât să mulțumească și cele mai capricioase gusturi, iar o sesiune de shopping este binevenită, mai ales că vremea frumoasă ne face cu ochiul.

Pantofii sport sunt foarte ușor de asortat ținutelor casual, dar și dacă vrei să dai o notă cool unui look sofisticat. Cel mai des aceștia sunt aleși împreună cu leggins, dar și cu nelipsiții jeanși.

Nu de multe ori, astfel de pantofi sunt aleși de către femei, în combinație cu o rochie sau o fustă, fie ea lungă sau scurtă, dar și de către bărbați, alături de pantaloni mai eleganți.

Este important nu doar ca pantofii să arate bine, ci și să te simți bine cu perechea aleasă.  Probează-i după-amiaza, pentru că picioarele se umflă peste zi. Astfel, nu vei risca să alegi o pereche de pantofi prea strâmtă, așa cum s-ar putea întâmpla dacă îi achiziționezi în prima parte a zilei. În acest fel, vei ști sigur că pantofii nu te vor strânge la finalul unei zile pline.

Verifică talpa și ai grijă ca aceasta să fie suficient de groasă, ușoară și flexibilă pentru o bună aderență. În plus, asta te va ajuta să ai un mers corect și să nu te trezești cu dureri de picioare sau chiar de spate.

Verifică să te simți ok atât cu stângul, cât și cu dreptul, iar dacă sunt prea rigizi, nu miza pe faptul că se vor lăsa. Dacă sunt prea mici ca lungime, încearcă o jumătate de număr mai mare. Totuși nu ar trebui nici să iasă din picior când mergi. Ambele variante ți-ar putea cauza nesuferitele și mai ales dureroasele bășici. Alege cu grijă și bucură-te de confortul pantofilor sport!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.