Ca și Snagovul în urmă cu mai bine de o lună de zile, Dacia Unirea Brăila a vizitat în premieră arena din Șiria. Și, la fel ca ilfovenii lui Răchită, au făcut-o cu succes, câștigând chiar la o diferență de scor ce nu lasă loc de comentarii: 1-5! Prin acest succes, formația de pe Dunăre și-a câștigat dreptul de a disputa o adevărata finală pentru ultimul loc disponibil în Liga a II-a, la finalul săptămânii, acasă, cu Pandurii Târgu Jiu. „Din punctul meu de vedere, diferența s-a făcut la capitolul motivațional. UTA a scăpat de grija retrogradării, iar noi, apăsați de două jocuri capitale, știam că era important să nu pierdem aici. Azi am speculat aproape orice ocazie avută la poarta adversă, am avut și un plus de maturitate pe lângă determinare și motivația punc­telor. Și a mai fost important un lucru, că am trecut imediat în avantaj după egalare. A fost un gol important acela, căci, dacă nu am fi marcat rapid pentru
1-2, nu se știe cum mergea jocul mai departe. Am înțeles că ne-au ajutat și rezultatele celor de la Miroslava și Metaloglobus, dar cel mai bine este că am terminat noi cu o victorie acest meci. Acum ne vom juca ultima șansă acasă cu o contracandidată directă. Suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte greu cu o altă echipă tânără, Pandurii, iar situația va fi diferită față de cea de azi, căci și ei vor fi la fel de motivați. Va fi pe viață și pe moarte”, a menționat Alin Pânzaru, antrenorul Brăilei din 2012 încoace: „Ca și majoritatea jucătorilor, îmi închei și eu contractul în vară la această echipă. Vrem să ne salvăm, acesta e obiectivul comun și apoi mai vedem. E al șaselea meu campionat la Brăila și vreau să-l încheiem cu capul sus”.
Tânărul tehnician al Daciei s-a angrenat într-o discuție și despre jucătorii tineri, arătându-și admirația pentru pepiniera UTA-ei. „Aradul are un centru bun de copii și juniori, au plecat jucători buni de aici mai sus, Man și Petre, iar echipa de Liga a II-a a fost și este mereu alimentată cu jucători din propria pepinieră. La Brăila nu se întâmplă acest lucru, ultimele generații nu prea fac față, sunt puțini jucătorii care fac saltul la prima echipă, dar și aceia sunt de multe ori forțați ca să fim la număr”, a mai spus Pânzaru.

Recomandările redacției