Papa Francisc condamnă divorțul care a devenit o modă

0
638

Papa Francisc a condamnat divorţul, care, potrivit lui, a devenit o modă”, când ideal ar fi ca familiile să rămână unite, în cadrul Audienţei generale desfăşurate în piaţa Sf.Petru, relatează Agerpres.

Este o modă, în reviste se poate citi că cineva a divorţat… dar vă rog, este un lucru neplăcut. Am respect pentru tot, dar ideal nu este divorţul, separarea, distrugerea familiei. Idealul pentru o familie este să rămână unită”, a spus papa.

Suveranul pontif a profitat de Audienţa generală de miercuri pentru a rememora vizita sa în Irlanda, prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor. Dificultăţile şi problemele cu care se confruntă familiile nu pot submina importanţa instituţiei familiei pentru societate, pentru omenire, sau să pună în chestiune nevoia umană fundamentală de iubire durabilă”, a subliniat Sfântul părinte.

Papa a subliniat că dragostea în căsnicie este un dar de la Dumnezeu, care trebuie cultivat în fiecare zi prin dialog, prin timpul petrecut împreună, cu tandreţe”. El a subliniat totodată importanţa comunicării între generaţii şi rolul bunicilor în consolidarea legăturilor de familie şi în transmiterea credinţei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.