de Simion Todoca

Cu toate că sunt un adept al elaborării unor scenarii, nu sunt atât de prăpăstios încât să spun că Papa a venit în România pentru a-l ajuta pe Iohannis în campania electorală, dar cert este că acesta este singurul beneficiar al vizitei așa numitului reprezentant al lui Dumnezeu pe pământ. Să explic: a fost o vizită de Stat, din care Iohannis și-a luat partea leului, rostind un discurs mustind de antiortodoxie, în ton cu orientarea Uniunii Europene, dușman de moarte al acestei credințe. A fost discursul unui individ, întâmplător președinte al țării, care a luat în zeflemea referendumul privind familia creștină, doar pentru că acesta a fost inițiat de către Biserica Ortodoxă. Sigur, Iohannis a sabotat cât a putut referendumul pentru că un rezultat pozitiv ar fi însemnat o victorie de etapă a PSD, care a acceptat organizarea acestuia doar atunci când credea îi va folosi. Inclusiv catolicii sau cultele neoprotestante au susținut ideea, dar au refuzat să se prezinte la vot doar pentru că au observat de la o poștă că momentul a fost ales de către Dragnea. Revenind la vizita Papei, cât tupeu poți avea să vorbești depre valorile familiei creștine tu, care ai ridiculizat ideea, declarând senin „Unii au investit în copii, noi (adică el și răvășitoarea-nn) am investit în case ? Sper că nu ați uitat, asta a declarat Klaus Werner în campania electorală.

Acum, Iohannis, cel care a investit în case, în loc să investească în prunci și nepoți, vine și îi spune Papei că el susține familia creștină. Îi spune asta șefului bisericii catolice, critic vehement al imigrației necreștinilor în Europa, deși el este slugă preaplecată a fuhrerului fără mustață, care vrea să impună țărilor din UE cote de imigrați necreștini, care pretinde ca toate statele din subordinea sa să legalizeze „valorile europene” precum căsătoriile între homosexuali.

De fapt, Iohannis a profitat la maximum de conjunctură, a transformat vizita Papei într-un succes personal, într-un eveniment istoric care a avut loc în mandatul său. Mai ales, și- a asigurat voturile românilor de etnie maghiară, catolici, adică, inducându-le convingerea că doar datorită lui, Papa, șeful bisericii catolice, ajunge să țină o slujbă catolică la Șumuleu Ciuc, în inima Transilvaniei, toate cheltuielile acesteia fiind plătite de către Ungaria ! Cum, adică, o vizită de Stat este subvenționată de către un stat străin ? Cum a putut Biserica Ortodoxă Română să fie părtașă la o campanie a Bisericii catolice? Comparativ, biserica ortodoxă din Bulgaria a refuzat să participe la vizita Papei, tratând-o cu o răceală vecină cu adversitatea, refuzând jocurile politice.

Facă-se voia Ta, nu a noastră”, a spus Papa, în predica sa de la catedrala din București. Se pare că tot acei tineri care au votat masiv împotriva actualei clase politice au refuzat să accepte acest dicton, mirosind că, exact ca și în cazul referendumului lui Dragnea, la mijloc sunt jocuri politice. Au înțeles că nu este vorba despre voia lui Dumnezeu, ci despre voia altcuiva. Am urmărit cu atenție toate transmisiunile în direct, dar nu am văzut acolo tineri. Poate că tinerii nu au venit pentru că nu cred în Divinitate, dar mai degrabă cred că au tratat acest eveniment cu indiferență tocmai pentru că au mirosit că, din nou, sunt la mijloc jocuri politice. Ceea ce, cred eu, este un semn bun!

Recomandările redacției