Păpușa gigant Gigalateea va pluti deasupra Teatrului din Arad

0
405

Mâine dimineață, 29 aprilie, în jurul orei 11.00, deasupra Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Municipiul Arad, o păpușă gigant, numită de Gigalateea, va pluti la propriu, vreme de 30 de minute.

De asemenea, Gigalateea, creată de către artiștii marionetiști Sorin și Lenuța Dorobanțu, va fi ridicată cu ajutorul unei macarale deasupra teatrului. Această păpușă, care va fi înălțată deasupra unei clădiri nobile, simbolizează o figură angelică care marchează vremurile tulburi prin care au trecut artiștii arădeni, dată fiind situația pandemică în care ne aflăm, dar și totodată celebrarea celor 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete din Arad.

„Sunt multe lucruri profunde și noi care ni se întâmplă și pe care le-am învățat în aceste vremuri. Am descoperit cum e să ne fie greu, cum e să căutăm în noi înșine puterea de a trece mai departe. Am reușit de fiecare dată vegheați parcă de cineva… de acolo… de sus. Tocmai de aceea ne-am gândit să o transformăm pe Gigalateea, păpușa noastră gigant, într-un… înger simbolic. O vom ridica peste clădirea teatrului cu ajutorul macaralei care lucrează la renovarea clădirii. Gestul nostru marchează începutul unei perioade speciale pentru actorii Trupei Marionete: 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete Arad.”  actorul Sorin Dorobanțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.