După ce au fost gazde bune, vreme de aproape o săptămână, pentru cele mai importante trupe din țară și străinătate prezente în cadrul Festiva­lului „Euromarionete”, e vremea ca actorii Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad să își spună poveștile pe scenele festivalurilor de profil din întreaga țară. Vedetă a acestui periplu festivalier este spectaco­lul „Povestea porcului”, în regia lui Cristian Mitescu și scenografia Eugeniei Tărășescu – Jianu.
Rețeta succesului acestui spectacol este una inspirată și simplă: „Un povestitor așa cum altul nu e: Ion Creangă. O poveste cu haz și tâlc. O trupă de artiști pasionați și inspirați. Sunt ingredientele prin­cipale ale unui spectacol care farmecă privi­- tori mari și mici. O istorie în care umorul, muzica antrenantă și vir­- tuozitatea marionetiștilor sunt personaje principale”, spun crea­torii spectacolului.
Spectacolul „Povestea porcului” a fost prezentat recent, în cadrul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internaţional de teatru „Povești” de la Alba Iulia. Ieri și astăzi, același spectacol s-a jucat și se joacă la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” edi­­tia a XXVI (aniversară), de la Galați. Luna mai se încheie cu o prezență, în Festivalul internațional de teatru petru copii „Arlechino – Caravana Poveștilor” (ediția de IV-a) de la Brașov. Ultima participare din această stagiune se întâmplă la Oradea, unde arădenii vor juca în cadrul Festivalului de teatru pentru copii „Arcadia”.
Prezenți pe scenele celor patru festivaluri vor fi actorii: Cristian Bordaș, Adina Doba, Sorin Dorobanțu, Izabela Moș și Oana Rogojină.
(I.P.)

Recomandările redacției