Cele nouă secții ale Universității Aurel Vlaicu din Arad s-au adunat weekend-ul trecut pentru a celebra sfârșirea anilor de studii. Zeci de absolvenți, denumiți „absolvenții Centenarului”, au participat la defilarea organizată în premieră de unitatea de învățământ superior din Arad.
Alături de conducerea UAV, în frunte cu prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universităţii, pe scena din fața Palatului Administrativ au urcat oficialități locale, secretarul de stat din Ministerului Educației Naționale, Petru Andea, dar și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, senator de Arad. La eveniment a participat și fanfară militară din Timișoara, care a acompaniat întregul marş, iar, la final, soldații au executat o retragere cu torțe. „Suntem într-un an special, anul Centenarului în care spiritul Marii Uniri, cel al unității, al forței, al demnității naționale ne inspiră și ne motivează. Universitatea Aurel Vlaicu este universitatea arădenilor, a orașului care a marcat istoria acestui popor. Împreună suntem forța pe care trebuie să o folosim pentru bunăstarea și promovarea Aradului. Suntem aici școala, armata și biserica, cei trei piloni ai societății românești care au fost întotdeauna alături de popor. Sunt convinsă că vom reuși să creștem acest oraș și această țară, să oferim acestor tineri un viitor bun în România”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Vorbind despre acest eveniment, studenții s-au declarat încântați de această oportunitate de a putea defila prin fața Primăriei: „Suntem onorați că s-a organizat o astfel de paradă. Anul acesta este un an foarte important pentru țara noastră, iar noi să fim numiți «absolvenții Centenarului» este o mare onoare. Sper să ne putem ridica la așteptări”, a mărturisit unul dintre absolvenți.
(I.P.)

Recomandările redacției