clatiteÎn acest weekend, va avea loc Parada Clătitelor la Moneasa, ajunsă anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie. După spusele organizatorilor, manifestarea a câştigat multă popularitate de-a lungul ediţiilor, astfel că anul acesta va exista un număr record de standuri, aproape dublu faţă de cele de anul trecut. Organizatorii au mai ţinut să precizeze că nu se sperie de influenţa negativă pe care ar putea-o exercita cifra 13, care reprezintă numărul ediţiei de anul acesta. Mai mult, ca să spargă ghinionul de tot, cea de-a XIII-a ediţie se va desfăşura sub deviza „Clătite cu răvaşe norocoase”. Centrul Cultural Judeţean Arad contribuie la ediţia de anul acesta a Paradei Clătitelor cu 20 de mii de lei. Cu aceeaşi sumă participă şi Primăria Comunei Moneasa, însă vor exista şi sponsori privaţi.
Vă mai spunem că vor fi două zile de petrecere anul acesta la Parada clătitelor, fiecare dintre cele două zile fiind dedicată unui gen de muzică, astfel încât programul artistic să fie pe placul tuturor. Şi clătitele vor fi pe toate gusturile, cu umpluturi foarte diverse.
Parada Clătitelor a reuşit să atragă an de an tot mai mulţi turişti în Staţiunea Moneasa. Doar la ediţia trecută, după calculele organizatorilor, s-au vândut peste 16 mii de clătite. Zoltan Lovas, directorul festivalului, îi avertizează însă pe pofticioşi că trebuie să aibă răbdare ca să poată savura o clătită perfectă: „Am spus de nenumărate ori că acesta este un fel care necesită timp pentru a fi preparat. Dacă te grăbeşti nu e destul de coaptă şi nu mai e la fel de bună. Din păcate în timpul festiva­lului mulţi se grăbesc şi nu vor să aştepte, aşa că suntem nevoiţi să le servim clătita insuficient făcută. Vor fi clătite de toate felurile cu tot felul de umpluturi şi la ediţia de anul acesta. Nimeni nu va trebui           să-şi pună pofta-n cui!“

Recomandările redacției