Parada lampioanelor organizată de elevii Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu“ a fost un succes

0
308

Ca în fiecare an, elevii Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu“ din Arad, au ţinut să marcheze cu cântece şi lampioane aprinse ziua Sfântului Martin. In acest an, evenimentul a avut o dublă însemnătate, fiind organizat în Anul Luminii.

Copiii din clasele Pregătitoare G, a II-a G, a III-a G, a IV-a G (secția germană) clasele V – VIII ( germană intensiv) și clasele I M și a II-a M (secția maghiară), însoțiți de cadrele didactice Simina Jivoinov, Hildegard Horvath, Edith Gal, Diana Păun, Nadia Bandici și Eva Tari s-au încolonat și au pornit, cântând, la paradă. Grija fiecăruia a fost să-şi menţină luminos lampionul şi să cânte cât mai frumos. Astfel au parcurs traseul de la şcoală până la Fortuna, poposind la Biserica Catolică Şega. Aici, s-au spus poezii şi s-a omagiat memoria Sfântului Martin.

Partener nelipsit al evenimentului, Politia Rutieră a însoţit elevii pe tot traseul parcurs.

Acţiunea este organizată cu scopul de a dezvolta la elevi sentimente de bunătate, cinste, respect, compasiune, altruism, asemănătoare celor de care a dat dovadă sfântul comemorat – Sfântul Martin, episcop de Tours, pe tot parcursul vieţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.