În prag de 1 Decembrie, arădenii au avut parte de momente de neuitat, Parada Portului Popular reușind să reconstituie atmosfera vremurilor străbunilor. Peste 1.000 de oameni din întreg județul au purtat cu mândrie portul popular specific zonei pe străzile municipiului, în admirația locuitorilor. Fiecare localitate a fost reprezentată de câte un grup îmbrăcat în straie populare. Grupurile au purtat pancarte cu numele localității și steaguri.

Dacă unele localități au fost reprezentate de grupuri din școli și licee, altele au avut în frunte ansambluri locale. În afara steagurilor, unele grupuri au avut în dotare dube, dar fiecare grup a defilat cântând și în ritm de dans popular.

Atmosfera a fost emoționantă pentru arădeni, fie că participau activ la eveniment, fie că se opreau doar pentru un timp din drum, pentru a admira parada.

Mare parte din edilii localităților au însoțit grupurile, precum și cadre didactice.

Grupurile au fost și la dezvelirea grupului-statuar „Arad 1918”, mai apoi ajungând pe platoul din fața Palatului Administrativ. Aici au fost întâmpinați de un număr mare de arădeni cuprinși de atmosferă, în așteptarea concertului traditional.

Pe scenă au urcat reprezentanții Primăriei, Consiliului Județean, Prefecturii, cadre militare și primari ai localităților din județ. Generalul-maior (r) Vasile Ionel Heredea a primit distincția „Steaua Centenar”.

Orchestra a interpretat cântece precum „Treceți batalioane române Carpații”, iar arădenii au cântat împreună fiecare cântec patriotic cunoscut. La final, cu toții s-au prins în hora Unirii.

 

 

 

 

 

 

 

Recomandările redacției