Damac Properties, dezvoltator din Dubai, va finanţa şi va coordona construcţia clădirilor în zona Burj Khalifa, a declarat directorul general al companiei, Ziad El Chaar, relatează Bloomberg.

Paramount Pictures va contribui, prin Paramount Hotels & Resorts, la proiectarea construcţiilor şi le va administra după finalizare, în 2015.

„Credem că valoarea proiectelor imobiliare va continua să crească, în special în cazul celor de brand. Orice implică un risc, dar avem încredere în brandul propriu, în brandul Paramount şi în zona Burj Khalifa”, a spus Chaar.

Hotelurile din Dubai generează unele dintre cele mai mari venituri pe cameră, la nivel mondial, chiar dacă oferta creşte în continuare, potrivit companiei de consultanţă Jones Lang LaSalle.

Emiratul Dubai, unde se află cea mai mare clădire din lume, turnul Burj Khalifa, a atras 9,3 milioane de turişti în 2011.

Paramount Hotels and Resorts, creată de investitori din Dubai anul trecut, are licenţă din partea Paramount Pictures să construiască un lanţ de hoteluri şi imobile pentru locuinţe. În luna mai a anului trecut, compania a anunţat că intenţionează să deschidă până la 50 de hoteluri de lux cu temă hollywoodiană şi californiană, la nivel global.

Cele patru turnuri care vor fi construite în Dubai se vor numi Damac Towers, vor avea săli de proiecţie, săli de sport, piscine şi magazine care vor vinde produse Paramount. Clădirile vor avea o înălţime de peste 250 de metri.

Paramount Pictures, divizie a grupului Viacom, a produs filme clasice precum Naşul, Mic Dejun la Tiffany şi Titanic.

 

Recomandările redacției