Miercuri, 8 noiembrie 201,  în ziua de prăznuire a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, a avut loc parastasul de pomenire al foştilor angajaţi ai fabricii de Vagoane Astra, trecuţi la cele veşnice.
Slujba de pomenire a avut loc la biserica Grădişte II, după Vecernie, fiind săvârşită de preotul Viorel Roja, parohul bisericii.
Iniţiativa acestui eveniment a venit din partea conducerii şi a dascălilor Şcolii Profesionale ,,Astra”, instituţie fondată de patronatul  S.C Astra Vagoane Călători.
Fabrica de Vagoane din Arad are o tradiţie care se întinde pe o perioadă de peste 125 de ani. Aici de-a lungul timpului au lucrat mii de oameni. Exista o vreme când aproape fiecare arădean avea o rudă, un prieten sau un cunoscut care îşi avea locul de muncă la această fabrică. Mulţi dintre foştii ,,vagonari” au muncit zeci de ani la această uzină simbol a oraşului şi a ţării.
La parastas au participat conducerea Şcolii Profesionale „Astra”, cadre didactice şi elevi ai acesteia. Rugăciunile şi gândurile bune au fost înălţate în memoria foştilor angajaţi ai fabricii care nu mai sunt printre noi.
Conducerea Şcolii Profesionale „ASTRA” îşi doreşte să organizeze în fiecare an în data de 8 noiembrie la biserica Grădişte II, în parohia căreia se află instituţia de învăţământ,  o slujbă de pomenire pentru foş­tii angajaţi ai fabricii, trecuţi în lumea umbrelor.
Prof. Cristian Stoica

Recomandările redacției