S-au împlinit patruzeci de zile de la trecerea în neființă a Regelui Mihai I al României. Familia Regală a participat la parastas, ceremonialul reunind sute de români.
Majestatea Sa Marga­reta, Custodele Coroanei și Familia Regală au participat la slujba de pomenire ce a avut loc sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la Curtea de Argeș.
Majestatea Sa Marga­reta și membrii Familiei Regale au strâns mâna celor care au venit să le fie alături. De-a lungul drumului spre catedrală, sute de români au așteptat pentru a transmite condoleanțe și încurajări Majestății Sale și Altețelor Lor Regale. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au intrat în Vechea Catedrală Episcopală și Regală la ora 12.00 și s-au închinat la mormintele Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, apoi la cele ale Regelui Ferdinand și Reginei Maria. Ce­remonialul a fost oficiat de Arhiepiscopul Calinic al Ar­geșului și Muscelului. Înalt Preasfinția Sa a fost încon­jurat de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din epar­hie, având în frunte pe starețul mânăstirii, părintele Calio­pie. De ase­menea, au luat parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pa­sărea și de la Mânăstirea Țigă­nești.
Arhiepiscopul Calinic, soborul de preoți, urmați de Majestatea Sa Margareta, de Principele Radu, de Principesa Maria, de Nicolae Medforth-Mills și de doamna Medforth-Mills  au mers pe jos la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. În Pridvorul Noii Catedrale a fost rostită o rugăciune, la mormântul Regelui Mihai I. Majesta­tea Sa Margareta și ceilalți membri ai familiei s-au în­chinat la mormintele Re­gelui Mihai și Reginei Ana. Mai apoi, Familia Regală     a mulțumit tuturor celor care au dorit să le fie alături.
O ceremonie de parastas în memoria Regelui Mihai I a fost oficiată duminică, în Biserica Ortodoxă din comuna Săvârşin. Când se afla la Castel, suveranul obișnuia să participe la slujbele religioase de aici. La slujbă au luat parte oficialităţi şi locui­tori ai comunei. Printre cei prezenţi au fost şi angajaţii familiei regale de la castelul Săvârşin. Slujba a fost oficiată de către preotul paroh din comuna Săvârşin Călin Mădăluţă.
Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe data de 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhie­pis­copală şi Re­gală din Curtea de Argeş.

Recomandările redacției