Stadionul central din Oradea, „Iuliu Bodola”, ar urma să fie demolat şi în locul său construit un parc, după cum anunţă site-ul local www.ebihoreanul.ro. Iniţiativa îi aparţine primarului Ilie Bolojan, care vrea să construiască un nou stadion la marginea oraşului, cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii.
În cadrul unei conferinţe de presă, edilul oraşului Oradea, Ilie Bolojan, a vorbit despre situaţia stadionului: „Primăriile şi Consiliile Judeţene care îşi pregătesc deja proiecte vor avea un avantaj la atragere de finanţări. Cele care nu vor face acest lucru vor intra în întârziere şi cu greu vor mai putea câştiga proiecte. Am putea avea la dispoziţie sute de mii de euro pentru do­cumentaţiile viitoarelor proiecte.
Pe actualul amplasament al stadionului FC Bihor s-ar putea amenaja o zonă verde astfel încât străzile Moldovei, care este foarte aglomerată, Corneliu Coposu şi Ştefan cel Mare să aibă un astfel de debuşeu. Dacă a făcut la Târgu Jiu un stadion care nu are nici echipă, nici infrastructură de uti­lităţi, atunci sper că va construi unul şi pe un amplasament de la Oradea. Sper că până în primăvara anului viitor vom lua o decizie”, a spus Ilie Bolojan, conform sursei citate.
Oradea are echipă în Liga a II-a, FC Lucea­fărul, care însă nu evoluează pe arena centrală din oraş. Echipa din eşalonul secund joacă la periferie, în Sânmartin. Echipa s-a mutat la Sânmartin, la baza Luceafărul Felix, în 2017, la cererea jucătorilor şi a staff-ului tehnic.
Luceafărul Oradea a încheiat ultimul sezon al Ligii 2 pe locul 8, cu 52 de puncte.
Stadionul „Iuliu Bodola” a fost inaugurat în 1924 şi are o capacitate de 18.000 de locuri. În 2018, arena din Oradea a găzduit meciul caritabil dintre Generaţia de Aur şi UEFAntasticii, organizat pentru Mihai Neşu.

Recomandările redacției