Cum o grămadă de oameni au câte un patruped ca animal de companie, iar orașul Arad este un oraș destul de mare, era nevoie și de un loc special amenajat pentru astfel de întrebuințări. Astfel, prin programul „Amenajare grup sanitar şi reabilitare fântână în Parcul Sfânta Maria din Municipiul Arad” se va construi un spațiu special destinat plimbării şi recreării patrupezilor.
Acesta va fi amplasta în cartierul Micălaca, Parcul „Sfânta Maria” (fost „23 August”) care are o suprafaţa totală de peste 21.000 mp, din care 9.010 este concesionat de Biserica Ortodoxă Micălaca Veche, iar restul de 12.830 mp este domeniul public al Municipiului Arad.
Această investiție de aproximativ 617.000 de lei presupune: reabilitarea fântânii arteziene decorative realizate înainte de 1989, care nu mai este funcţională de mulţi ani, amplasarea unui grup sanitar tip capsulă care să poată fi utilizat şi de către persoanele cu dizabilităţi şi nu în ultimul rând amplasarea de mobilier stradal (bănci, coşuri de gunoi, rastel de biciclete, ţâşnitoare de apă potabilă). Totodată, în costul investiției intră și construirea parcului pentru patrupede. Zona amenajată în acest scop va avea o suprafaţă totală de 500 de metri pătraţi şi va fi împrejmuită cu un gard metalic dublat de vegetaţie în partea exterioară. Parcul va fi prevăzut cu un dozator de saci şi un coş de gunoi pentru reziduuri.
Lucrările au început la sfârşitul lunii septembrie şi se vor încheia la finele lunii noiembrie.

Recomandările redacției