parcareO parcare pentru TIR-uri va fi amenajată în municipiul Arad, pe drumul care duce spre Curtici, în aceeaşi zonă urmând să se construiască şi o clădire administrativă.

Conform Planului Urbanistic Zonal al proiectului care a fost afişat la transparenţă decizională, suprafaţa pe care se va contrui parcarea şi sediul administrativ va fi de 7.179 mp, în extravilanul municipiului Arad, pe DJ 709B, Arad-Curtici.
“Fiind într-o zonă limitrofă unor căii de circulaţie majoră, ieşirea din oraş spre Curtici, adică DJ 709 B şi magistrala de cale ferată coridor IV European Curtici
Arad, evoluţia zonei este foarte dinamică din partea investitorilor privaţi şi cu posibilitate de dezvoltare în continuare”, se arată în proiect.
Proiectul prevede pentru zona de servicii o clădire administrativă în regim P plus un etaj şi pentru zona de parcare mai multe drumuri de acces şi platforme care vor ocupa 42 la sută din suprafaţa proiectului. O proporţie de 15 la sută din proiect va fi destinată spaţiilor verzi.
Până la data de 17 septembrie, la registratura Primăriei municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

 

Recomandările redacției