parcareReprezentanţii Primăriei Municipiu­lui Arad au anunţat, vineri, că serviciul de plată a taxei de parcare prin SMS în municipiul Arad este disponibil și în rețeaua de telefonie mobilă Cosmote.
„Numarul de telefon special și tarifele sunt aceleași ca și pentru celelalte reţele GSM. Instrucţiunile  pentru utilizatori și tarifele sunt afisate pe parcometre”, a precizat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad.
Numărul de telefon special pentru plata taxei de parcare prin SMS în municipiul Arad este 7420.
Către acest număr se vor trimite mesaje de forma „COD nr-de-înma­tri­culare“’, unde codul din trei cifre va indica zona și durata parcării, după cum urmează: pentru zona A  – codul 101 – o oră, 102 – 2 ore, pentru zona B – codul 201 – o oră, 202 – 2 ore.
Utilizatorul va primi automat un mesaj de răspuns care va confirma efectuarea plății.
Taxa de parcare prin SMS în zona A, pentru o oră, este de 0,50 euro. Tot pentru o oră, tariful în zona B este de 0,40 euro.
Tariful pentru două ore de parcare în zona A este de 0,80 euro. În zona B, pentru două ore, tariful este de 0,65 euro. La aceste tarife se adaugă TVA, aferent serviciului prestat de operatorul de telefonie mobilă.

Recomandările redacției