Noi informații despre descinderile de ieri, de la Spitalul Județean Arad și DSP Arad. Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a transmis că dosarul în care se desfăşoară, in rem, acte de urmărire penală şi în cadrul căruia miercuri au avut loc percheziţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi Spitalului Judeţean, vizează mai multe infracţiuni.

În dosarul penal pentru care se efectuează in rem acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, abuz în serviciu în formă continuată, neglijenţă în serviciu în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată – sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul IPJ şi DGA au fost efectuate percheziţii domiciliare la şapte adrese, imobile aflate pe raza municipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală”, se arată într-un comunicat  al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Conform sursei citate, procurorii anunţă că detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice. Potrivit dispoziţiilor legale urmărirea penală nefiind publică, pentru a nu afecta activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţă opiniei publice”, se mai arată în comunicat.

Miercuri au avut loc mai multe percheziţii la Arad, printre care la sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi la Spitalul Judeţean. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, percheziţiile au avut loc ”într-un caz de gestionare defectuoasă a situaţiei epidemiologice în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă”.

Recomandările redacției