Parcul „Bujor Buda”, integrat în patrimoniul Consiliului Județean

0
405

Parcul Bujor Buda, de lângă Hotel Continental, este una dintre cele mai spectaculoase investiții de anul acesta, de pe domeniul public arădean. Investiția a fost făcută de Consiliul Județean, în parteneriat cu câteva asociaţii arădene. Spațiul verde a fost reabilitat integral, au fost amplasate bănci și realizate alei, iar fântâna arteziană a fost reconstruită. În parc se află și unul dintre cei mai bătrâni copaci din municipiu, un salcâm japonez plantat aici în perioada Marii Uniri.

Pentru ca parcul să fie recepționat, a fost nevoie de finalizarea lucrărilor, adică de amplasarea bustului lui Bujor Buda, un împătimit al Aradului, căruia, în semn de respect, autoritățile arădene i-au dedicat această lucrare. Prin votul consilierilor județeni, Parcul „Bujor Buda” a intrat astăzi în patrimoniul Consiliului Județean, după ce lucrările de amenajare au fost finalizate în totalitate.

„Consiliul Județean, în colaborare cu societatea civilă,a reușit să ofere arădenilor o oază de liniște și verdeață în centrul Aradului și, de asemenea, a adus și un omagiu permanent domnului Bujor Buda, cel care a insistat pentru reabilitarea clădirilor istorice din municipiu”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.