Integrat în zona de promenadă – strada 1 Decembrie, parcul care poartă numele regretatului Bujor Buda a fost inaugurat joi, de reprezentanții administrației județene, împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri – implicați în proiect. Au fost prezenți la inaugurare și membri ai familiei Bujor Buda

Inițiativa de amenajare a unei zone verzi accesibile arădenilor, în mijlocul orașului, a venit din partea conducerii Consiliului Județean și a prins contur aproximativ cu un an în urmă.

S-a format un parteneriat cu reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri, pentru un proiect care să fie cu adevărat al comunităţii. Partenerii au venit şi au dat viaţă unui proiect frumos. Parcul va fi integrat zonei de promenadă de pe strada 1 Decembrie 1918. Autorităţile aşteaptă ultimele avize pentru a amplasa bustul lui Bujor Buda, personalitatea care a dat numele parcului.

Implicați în proiect au fost Asociaţia Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, firma Aptiv şi familia regretatului Bujor Buda. Administrația județeană a reușit astfel să valorifice patrimoniul orașului. „Acest proiect este de două ori un model: arată cum putem valorifica patrimoniul oraşului şi că putem face Aradul mai frumos în parteneriat – administraţia locală, organizaţiile civice şi firmele private”, au spus reprezentanți ai Consiliului Județean.

Andreea Meici, reprezentanta Aptiv a vorbit despre derularea proiectului: „A fost o colaborare foarte bună, noi am venit cu sponsorizare şi buget, mulţumim celor de la Rubio, ei au pus mâna şi au făcut. Este un proiect făcut cu drag, când faci ceva cu drag se vede. Ne bucurăm de cum a ieşit, sperăm să fim implicaţi în continuare în Arad, să contribuim la dezvoltarea oraşului.”

Ioana Hădărean reprezentantă a Asociaţiei Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, cei care au supravegheat lucrările a sususținut: „Am aşteptat cu nerăbdare acest moment, în toamnă am stat în vânt, în ploaie, în frig pentru a ajunge aici, să ne bucurăm de o oază verde în mijlocul oraşului. Era un spaţiu practic invizibil, acum este pus în valoare, sperăm ca cei care trec pe aici să se bucure şi să aibă grijă de el, pentru că noi am pus mult suflet”.

Ginerele regretatului Bujor Buda, Ovidiu Criste, a mulţumit celor implicaţi în proiect: „Dragi arădeni, voi nu ştiţi ce oraş frumos aveţi – erau cuvintele pe care le folosea socrul meu în deschiderea emisiunii despre frumuseţile Aradului. Eu văd acest parc ca o concretizare a dorinţelor sale. Mulţumesc tuturor celor care au realizat parcul şi aşteptăm autorizarea pentru sculptură”.

Modelul parcului Bujor Buda va fi folosit în perioada următoare pentru a valorifica, prin colaborarea între autorităţi, societatea civilă şi mediul de afaceri şi alte spaţii din Arad.

 

Foto: Rüben Onișor

 

 

Recomandările redacției