Proiectul reabilitării spațiului din vecinătatea imediată a Bisericii Ortodoxe din Șeitin datează încă de anul trecut. Realizarea lui a debutat însă anul acesta și cu toate impedimentele de ordin financiar, lucrarea este aproape de finalizare, ne spunea primarul Mircea Totorean. Proiectul s-a bazat pe cerințele localnicilor nemul­- țumiți de cum arată zona din fața bisericii.
„Dacă se păstrează actualul ritm de lucru și dacă primim la timp mobilierul specific unui parc de acest gen – este vorba de un parc cu locuri de joacă pentru copiii de o anumită vârstă și care trebuie supravegheați de persoane adulte – până la sfârșitul acestei toamne lucrarea va fi finalizată. La ora actuală sunt marcate și realizate aleile, este introdusă cablatura pentru iluminarea electrică specifică. Toată lucrarea va costa în final circa 250.000 lei, finanțarea fiind asigurată cu fonduri de la Cosiliul Județean, dar și de la bugetul local“, ne asigura edilul.
Dar pentru ca zona să fie complet modernizată se intenționează și construirea unui teren de sport modern.
„Avem un proiect aprobat și pentru realizarea unui teren cu suprafață sintetică pentru diverse sporturi precum handbal ori minifotbal, dar care va putea fi utilizat și de elevi la orele de sport. Lucrările la acesta vor începe abia la primăvară. Era necesară mo­dernizarea centrului comunei, aceasta fiind și una din așteptările localnicilor, mai ales că aici se află și Monumentul Eroilor, monument închinat eroilor din Primul Război Mondial“, a mai adăugat primarul din Șeitin.  (F.B.)

Recomandările redacției