Parcul, locul preferat al vandalilor

1
509

Parcurile sunt de obicei locurile pe care le alegem când vrem puțină liniște și când avem nevoie de o plimbare în aer liber. Arădenii însă nu sunt cei mai norocoși când vine vorba de parcuri. Dacă ești din Arad și alegi să te bucuri de peisajul oferit de parcurile de la noi probabil că nu o să reușești.

Din păcate, cel mai des întâlnim obiecte rupte, bănci desenate cu vopsea, scări din care se desprind bucăți și indicatoare puse la pământ.

De această dată vina este împărțită în mod egal. Dacă ne gândim că arădenii merită schimbarea obiectelor rupte și înlocuirea băncilor, avem dreptate. Fiecare cetățean merită să i se ofere ceea ce este mai bun în orașul din care face parte. Problema însă este alta. Majoritatea coșurilor de gunoi și a băncilor nu sunt chiar cele mai vechi și nici nu ar necesita schimbarea dacă ar fi să ne luăm după semnele pe care le lasă timpul asupra lor. Așadar, din moment ce timpul nu a reușit să treacă încă și să își pună amprenta pe tot ce se găsește prin parcuri, vinovați sunt alții.

Din nefericire, cea mai mare parte din vină o au chiar arădenii. Fie că este vorba despre oamenii străzii sau despre cetățenii obișnuiți, vina este în mare parte a lor. Sunt persoane care, în mod intenționat, rup bucăți din coșurile de gunoi, desenează pereții, rup băncile, distrug tot ce le iese în cale și apoi își continuă drumul. Pe lângă acestea, povestea continuă când vine vorba de locurile de joacă unde au fost distruse de mai multe ori toboganele.

Pe de altă parte, există anumite lucrări care trebuie făcute de cei competenți și care nu trebuie lăsate în voia sorții. Când vine vorba despre scări sau despre bucățile de ciment care se desprind, aici vina aparține celor care ar trebui să aibă în vedere asemenea lucruri.

În concluzie, avem parcuri, dar au devenit locul cel mai vizar de vandali și, dacă ziua nu îți mai vine să mergi în plimbare pe acolo, noaptea nici nu se mai pune problema.

Sursă foto:  Vocea Străzii Arad România

1 COMENTARIU

  1. Despre camere de supraveghere video? Nu credeți că ar fi necesară montarea lor?Dar despre Poliția Locală,care ar trebui să mai treacă prin parcuri ce părere aveți?Vandalizarea parcurilor continuă de foarte mulți ani.Sau descoperit măcar unii făptași ca să se recupereze o parte din daune? Răspunsul este nu! Bugetul local,la care contribuie toți cetățenii Aradului plătitori de impozite,suportă de fiecare dată costul reparațiilor,dacă se fac.Așa stimați concetățeni,vremelnic administratori locali,faceți-vă datoria! Rezolvați problema.Sunteți aleși de popor,plătiți din banul public pe care nu aveți dreptul să-l irosiți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.