Parcul Lunca Mureșului ia măsuri împotriva tăierilor ilegale de arbori. Mai multe persoane se aleg cu dosare penale

0
312

Parcul Lunca Mureșului ia măsuri împotriva tăierilor ilegale de copaci, după ce au fost surprinse mai multe infracțiuni de acest gen. Pentru că au tăiat arbori din aria protejată, doi bărbați vor fi trași la răspundere.
Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a depus o plângere penală împotriva a doi locuitori ai comunei Saravale, județul Timiș, după ce aceștia au fost surprinși de către rangeri tăind ilegal arbori din aria protejată.
În data de 27 noiembrie, în jurul orelor 17:30, C.D. (35 de ani) și B.E.D. (45 de ani) au tăiat ilegal mai mulți arbori de plop și salcie din apropierea râului Mureș, de pe raza administrativă a comunei Saravale. Pagubele au fost evaluate de către Garda Forestieră Timișoara și se ridică la suma de 2.471 lei. Deoarece valoarea materialului lemnos tăiat ilegal depășește de 21,5 ori valoarea medie a unui metru cub de lemn, fapta constituie infracțiune.
Reprezentanții Parcului Lunca Mureșului atrag atenția primăriilor din localitățile din apropierea Mureșului, că ar trebui să asigure pază. „Odată cu sosirea sezonului rece, crește numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori, fiind vizați în primul rând plopii din apropierea râului Mureș, a căror pază ar trebui asigurată de către primăriile pe raza cărora se află arborii respectivi. Administrația parcului, împreună cu Inspectoratele de Jandarmi Județene Arad și Timiș efectuează patrulări în aria protejată, inclusiv în zilele de week-end, anul acesta fiind aplicate amenzi de peste 20000 lei, în special pentru transport ilegal de material lemnos. Cu toate acestea, pentru prevenirea și combaterea tăie­rilor ilegale din parc, a fost solicitat și sprijinul Gărzii Naționale de Mediu și al Gărzii Forestiere ”, susține Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Mureșului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.