Parcul Regal din județul Arad, o școală la standarde înalte pentru grădinari

0
344

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale a României, alocă o deosebită atenție și grijă patrimoniului vegetal care aparține de peste două sute de ani Parcului Regal de la Săvârșin.

În fiecare an, în luna noiembrie, profesorul universitar Florin Stănică, prorectorul USMAV București, vine la Săvârșin pentru plantările de toamnă și, uneori, pentru relocarea unor arbori, arbuști sau tufe din Parcul Regal. Aceste lucrări fac parte din proiectul pe termen lung de restaurare a patrimoniului vegetal al acestui parc vechi de două sute de ani.

Vlogul de față arată pe profesorul Stănică alături de Mircea, Mugurel, Radu, Ioan, Valentin, Florin și Dacian, angajații castelului, și pe Adrian Neamț, intendentul domeniului. În luna noiembrie 2020, pe Triunghiul Mic (o suprafață de parc aflată în colțul de nord-est al castelului), au fost plantați zece ienuperi.

Șederile profesorului la castel sunt folosite și drept practică profesională pentru angajații de pe domeniu. Toți provin de la Săvârșin și din satele vecine și sunt doritori să deprindă cât mai bine profesia de grădinar, la standardele de astăzi.

Parcul de la Săvârșin este sprijinit în activitățile de restaurare și educative, în egală măsură de Fundația Colecția Familiei Regale și de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, scrie Principesa Margareta într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.