Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în zilele de 29-30 martie 2018, Părintele Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, va conferenția în Arad și Ineu.
Prima conferință publică va avea loc joi, 29 martie, începând cu ora 18, la Sala Polivalentă din Arad, în cadrul Proiectului Filocalia, coordonat de Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Aradului. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Arad, prin CCJA și în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului. Tema conferinței este „Cunoașterea de sine prin cunoașterea lui Dumnezeu”.
Vineri, 30 martie, începând cu ora 18, Părintele Constantin Necula, va susține o conferință cu tema „Familia creștină în zilele noastre” în Sala Gotică de la Hanul Moara cu Noroc, din Ineu.
În anii anteriori Părintele Necula le-a vorbit credincioşilor arădeni despre „Adolescenţa, Tinerii şi Biserica” (2014), „Hristos şi oamenii şi Hristos” (2015), „Maica Domnului, darul Bunei Vestiri” (2017).
Părintele Constantin Necula este Doctor în Teologie și conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Este autor de cărți de predici, de studii și articole de specialitate, dar și de cărți pentru copii și tineret. A participat la numeroase conferințe în țară și în străinătate, precum și la emisiuni de radio și de televiziune.
Protos. Iustin Popovici

Recomandările redacției