Părintele Daniel Ungur va fi operat mâine la Viena

0
400

Tratamentul de la Viena la care este supus preotul Daniel Ungur de la Păuliş se pare că dă roade, starea lui fiind mai bună, bacteria care a contactat-o la Spitalul Judeţean din Timişoara fiind neutralizată iar de două zile temperatura lui a scăzut, mâine (n.r. marţi) urmând să fie supus unei prime intervenţii chirurgicale urmând ca după două trei zile să fie operat pentru a doua oară.

La cea de-a doua operaţie, părintele va fi transportat la o clinică de stat, tot din Viena, după care va fi readus la clinica unde se află acum. Dacă va fi necesar se va face o corectură, la începutul săptămânii viitoare.

Având în vedere că suma necesară pentru tratament, este de 25.000 de euro, Arhiepiscopia Aradului cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Timotei a trimis o circulară la toate protopopiatele din Judeţul Arad prin care s-a declanşat o colectă la toate bisericile din eparhie pentru strângere de fonduri necesare. De asemenea, preoţii din toate protopopiatele şi mai ales cei din Protopopiatul Lipova, unde el slujeşte,vor dona bani pentru părintele Daniel Ungur din Păuliş.

Cei care doresc să întindă o mână de ajutor în sprijinul părintelui, pot face donații în bani la biserica parohială de care aparțin, în cadrul colectei organizate în acest scop, până în 15 februarie 2016 după care fondurile strânse se vor duce la Protopopiatul din Lipova, de unde părintele protopop Ioan Jidoi împreună cu soţia preotului din Păuliş îi vor duce la Viena.

Tragedia care a lovit familia preotului Daniel Ungur din Păuliș n-a lăsat indiferent pe nimeni. Oamenii au sărit să ajute cu cât au putut pentru ca tânărul preot – soț și tată al unei fete – să poată fi operat în străinătate deoarece medicii noștri (de data aceasta cei din Timișoara) s-au făcut încă o dată de râs. Nu atât  datorită incompetenței, cât datorită lipsei de rigurozitate medicală și a indiferenței față de viața unui concetățean de-al lor.

În antiteză cu nereușita – aproape… „criminală“ a acestora, oamenii din comuna Păuliș – atât din satul Păuliș care e centrul de comună cât și din satele aparținătoare Barațca, Cladova și  Sâmbăteni, au sărit toți să-l ajute pe tânărul preot.

Profesorul Petru Nicoară, primarul comunei Păuliș ne spunea că „Oameni de toate vârstele – dar mai ales cei mai vârstnici – au venit să întrebe unde pot da bani pentru a-l ajuta pe tânărul lor preot, pentru că ei nu se pricep la… conturi bancare. Prin urmare, contabila noastră adună – în mod benevol – orice sumă primită de la oricare localnic pentru a-i depune  mai apoi în conturile deschise. Am donat și noi toți angajații atât cât ne-am permis și din câte am fost informat și epitropii de la Biserica Ortodoxă Păuliș au adunat și ei donații tot pentru ajutorarea tânărului preot Daniel Ungur“.

Tânărul preot a contractat o bacterie în timp ce a fost internat la Spitalul Judeţean din Timişoara, iar în cursul zilei de joi a fost transportat de urgenţă cu o maşină privată la o clinic particular din Viena.

 

Florica Bunaciu

Emilian Ciorogariu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.