Părintele Nicodim Petre a conferențiat la ASCOR Arad

0
526

Conferința publică de luni, 12 martie 2018, susținută în Aula Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea”, cu titlul „Postul, exercițiu pentru libertate”,  a Părintelui Arhimandrit Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, statistică și prognoză pastorală din Arhiepiscopia Iașilor, a repre­zentat un moment de bucurie, har și experiență duhovnicească pentru fiecare participant venit să ia o picătură din bogatul, adâncul și teologicul cuvânt al invitatului. Evenimentul fost organizat cu binecuvântarea ÎPS Pă­rinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la inițiativa președin­telui ASCOR Arad, Cătălin-Iulian Drăgan.
Părintele Nicodim, a vorbit despre post, care este ca un tratament, care ajută la vindecarea omului pătimaș. Omul păcătos este acela care caută infinitul în lucruri finite. Făcând o incursiune în istorie, a dat ca exemplu lucrarea lui Constantin Brâncuși, Coloana Infinitului, despre care spune: ,,Coloana Infinitului este istoria poporului român. Fie­care romb reprezintă un capăt de sicriu, adică jertfă peste jertfă. De aceea coloana nu are final, fiindcă istoria noastră se termină în Ceruri!”
În partea a doua a întâlnirii, Părintele Nicodim, a răspuns la nenumărate întrebări și nelămuriri, adresate de către ascultători, despre post, rugăciune și istoria poporului român!
La întâlnire au fost participat: Protos.dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Pr. dr. Ștefan Negreanu și Pr. dr. Lucian Farcașiu, dascăli la Facultatea de Teologie din Arad, preoți, credincioși, studenți și elevi de la școlile arădene.
Denis-Vasile Rus,
vicepreședinte ASCOR Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.