Părinții pot sta acasă pe banii statului încă șase luni

0
223

 Părinții arădeni care au beneficiat de zile libere atât timp cât școlile sunt închise, se pot bucura în continuare de acest privilegiu. Măsura prin care se acordă zilele libere părinților care au copii la creșă, grădiniță sau la școală, cu vârsta de până la 12 ani, în cazul în care cursurile cu prezența fizică sunt suspendate, a fost prelungită de la 31 decembrie 2020 până pe 30 iunie 2021. Prelungirea cu 6 luni a acestui termen a fost decisă printr-o ordonanță pe 31 decembrie anul trecut.

Actul normativ aprobat în ultima ședință de Guvern, prevede prelungirea perioadei de acordare a  unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului. 

 Prevederile prezentei Ordonanțe de urgență se aplică până la 30 iunie 2021, în situația în care unitățile de învățământ rămân închise. 

Reamintim că indemnizația pentru fiecare zi liberă acordată părinților se plătește de către angajator și este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Decizia de a prelungi această prevedere vine în contextul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile nu vor fi redeschise fizic pe 11 ianuarie, la revenirea elevilor din vacanța de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.