Parlamentarii, îndemnați să sprijine primarii în obținerea de fonduri pe PNDL

0
213

Parlamentarii ar trebui să promoveze oportunitățile de finanțare prin PNDL, la fel cum își făceau campanie – asta spune președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.
Acesta le cere parlamentarilor să îi informeze pe primarii din județ cu privire la măsurile de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Consiliul Județean a organizat o sesiune de informare, a făcut o centralizare a necesarului pe PNDL și a transmis public administrațiilor locale, în două rânduri, solicitarea de a realiza și depune proiecte pe PNDL.
„Le solicit domnilor parlamentari să profite de această perioadă și, așa cum au bătut județul permanent în campania electorală, să meargă și acum să se întâlnească cu primarii, să îi ajute să realizeze proiectele, să stăruiască pe lângă ei și să facă diligențe ca județul Arad să fie printre județele care beneficiază cu adevărat de PNLD”, a declarat Iustin Cionca.
Iustin Cionca spune că este nevoie ca parlamentarii să meargă din primărie în primărie, într-o caravană de informare, așa cum în campania electorală s-au dus din casă în casă. CJA a organizează o astfel de campanie încă de anul trecut.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, administrațiile pot obține fonduri pentru sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei; sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate; unităţi de învăţământ; drumuri publice clasificate şi încadrate, în conformitate cu preve­- derile legale în vigoare, ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor; obiective de interes cultural; platform de gunoi; piețe și modernizări de baze sportive. De asemenea, primăriile pot obține finanțare infrastructura turistică dezvoltată de autorităţile publice, pentru creșterea potenţialului turistic local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.