scoala[1]Florin Dema, primarul comunei Şimand, a precizat într-un comunicat de presă că Ministerul Educaţiei a fost cel care a închis şcoala din Satu Nou, darea clădirii acesteia în folosinţă parohiei ortodoxe din Şimand venind la cererea expresă a acesteia din urmă şi după ce a fost devastată de mai multe ori după încetarea activităţii şcolare.
La cererea parohiei, Consiliul Local a dat în folosinţă gratuită această clădire, dar numai până în momentul redeschiderii şcolii. „Pentru noi este bine aşa, parohia având obligaţia să întreţină clădirea în această perioadă“, susţine primarul.
Edilul a mai precizat că respectiva clădire nu putea fi transformată în grădiniţă, aşa cum au sugerat adversarii săi politici, pentru că este departe de Şimand. „E departe,  iar unii copii merg singuri la grădiniţă. Nu puteam să-i punem în pericol. În plus, administra­ţia locală a achiziţionat, în anul 2008, un teren pentru construcţia unei grădiniţe, care trebuia finanţată de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean. Din păcate, după cinci ani de zile, acea construcţie se află încă la stadiul de fundaţie”.
Edilul speră că măcar acum Guvernul va găsi resursele pentru finalizarea construirii grădiniţei şi, poate, chiar şi pentru o sală de sport, o solicitare în acest sens fiind depusă la Ministerul Dezvoltării, „mai ales că în comuna Şimand învaţă 500 de elevi care nu au posibilitatea să-şi desfăşoare orele de sport pe timp de iarnă”, a declarat primarul, menţionând că educaţia este prioritară în viziunea actualei administraţii a comunei.
„Ştim că unora nu le convine colaborarea armonioasă care s-a ins­talat între instituţiile din comuna Şi­mand, nu le convine faptul că salariile profesorilor se plătesc la timp, naveta se decontează fără probleme, dar nu cea cu bicicleta – cum era în trecut –, iar directorul şcolii nu mai e agresat de primar. În Şimand e linişte acum şi toată lumea îşi vede de treabă”, a punctat Florin Dema, primarul comunei Şimand.  (G.C.)

Recomandările redacției