Parteneriat internaţional între FEDE, UVVG şi Universități din China

0
240

okk ziareUniversitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a încheiat, recent, un parteneriat cu Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare (FEDE) pentru realizarea unei platforme educative comune internaţionale din care fac parte Universităţi de prestigiu din Europa și China.
Platforma se va adresa studenţilor care vor urma cursuri on-line de tip MOOC din China și Europa şi va fi operaţională în limba engleză, franceză, chineză şi română. După absolvire studenţii vor primi un ates­tat, prin care se dovedeşte că au urmat cursurile on line de pe platformă organizate de compania Badge Factory, iar în urma unui examen final, cursanţii vor primii o diplomă de studii. Platforma va pune la dispoziţia cursanţilor, prin Badge Factory, resurse e-learning pe baza căror se poate obţine o diplomă de absolvire în domeniile: cultură europeană, informatică, sau alte specializări complementare, în vederea obţinerii unei diplome FEDE.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” și vicepreședinte al FEDE, a declarat că, „întreaga lume academică europeană și internațională este preocupată de a găsi soluții pentru atragerea studenţilor spre universități, dar care s-au înmulţit foarte mult, în detrimentul studenților care sunt tot mai puțini. Universitatea noastră caută să prospecteze diferite piețe și să organizeze un învățământ de înaltă calitate, care să fie îmbrățișat de tinerii din străinătate. În acest context, se înscrie și aderarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” la proiectul Federației Europene a Școlilor Superioare (FEDE), implementat de prof. dr. Edouard Jagondik, președintele FEDE, de a școlariza în sistemul MOOC studenți din China. Cursurile vor fi transmise în sistem e-learning, studenții urmând să fie înscriși la aceste forme de învățământ, în diferite specializări. Suntem convinşi că aderarea Universității noastre, care are exclusivitate, în România, la acest sistem inițiat de Federația Europeană a Școlilor Superioare, va fi un succes în acti­vitatea de promovare a calității în învățâmântul superior, pe care îl desfășurăm în prezent”.
„Vom căuta să fim la înălţimea colaboratorilor noştri, respectiv Federaţia Europeană a Școlilor Superioare, Universitatea din Sorbona și Universitățile din China, care ne vor ajuta în implementarea acestui proiect la nivelul marii puteri care este China. Dorim să avem relații cât mai bune cu toate Universităţile din România, să putem asigura, în perspectiva acestui nou sistem de învățământ, o calitate a învățământului academic, să ne situăm între Universităţile care militează pentru aducerea calității în sistemele de învățământ pe care le practicăm”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG.
Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad face parte din FEDE (Federaţia Europeană a Şcolilor Superioare) din anul 1992, care este o organizaţie internaţională nonguvernamentală cu statut participativ pe lângă Consiliul Europei, iar prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, deţine pentru al treilea mandat vicepreşedinţia FEDE.
Biroul de presă al UVVG
Daniel Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.