OLYMPUS DIGITAL CAMERA vizita2Luna aprilie a debutat „altfel” pentru copiii de toate vârstele de la şcolile şi grădiniţele din oraşul Lipova. Prima săptămână a acestei luni nu le-a adus binecunoscutele păcăleli, ci un program special în locul obişnuitului orar.
Astfel, acest program special le aduce mult-aşteptata săptămână în care învățatul va avea alte coordonate, adică săptămâna cu… „Şcoala altfel”.
Așa se face că de luni, întâi aprilie, s-a dat startul programului săptămânii activităţilor extraşcolare „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” – ediţia 2013 și se desfășoară în perioada 1-5 aprilie.
La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va derula, într-o săptă­mână din al doilea semestru şcolar, un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Activităţile aflate pe lista programului sunt din cele mai diverse şi atrăgătoare, urmărindu-se ca în acest mod să se aducă un plus de va­loare întregii comunităţi şcolare, să se dezvolte spiritul de echipă, de coeziune precum şi diferite competenţe. Se doreşte implicarea deopotrivă a elevilor şi a profesorilor în activităţi extra-curri­culare şi extraşcolare interesante, care să le valorizeze talentele, preocu­pările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
Fiind un program atât de important şi aşteptat de copii, profesorii din cadrul unităţilor de învăţământ din Lipova le-au pregătit copiilor o săptămână plină de activităţi dintre cele mai frumoase şi potrivite pentru dezvoltarea cunoştin­ţelor generale şi experienţei unui copil. Programul pentru elevii lipovani cu­prinde şi o serie de vizite la cele mai importante instituţii ale oraşului, printre acestea numărându-se Muzeul Orăşenesc Lipova, Biblioteca Orăşenească Lipova şi, nu în ultimul rând, Primăria Oraşului Lipova.
Astfel, ieri, a fost rândul Primăriei Oraşului Lipova să-şi primească unii dintre cei mai frumoşi şi curioşi vizitatori care au fost prezenţi la uşa Pri­măriei încă de dimineaţă: copiii! Aceștia au vizitat Primăria în grupuri – însoţiţi de profesoare, învăţătoare, edu­­catoare, după caz; de subliniat că fiecare dintre aceste grupuri a fost foarte bine organizat.
Ei au fost primiţi atât de primarul oraşului Lipova, Mircea Jichici cât şi de viceprimarul Vasile Dodon – aceştia chiar invitându-i pe copii în birourile lor. Aici, pe lângă tradiționalele fotografii comune, copiii le-au adresat aleşilor locali și numeroase întrebări, din cele mai diverse şi neaşteptate domenii.
Pe lângă birourile primarului şi viceprimarului, copiii au făcut un tur complet al Primăriei, intrând în fiecare birou, astfel încât să cuprindă şi să se familiarizeze cu toate activităţile desfăşurate în cadrul unei primării.
Pentru majoritatea copiilor atât vizita la Primărie dar mai ales faptul că au avut ocazia să discute cu viceprimarul şi primarul oraşului Lipova, a reprezentat o adevărată mândrie şi le-a adus o mare bucurie şi emoţie în suflet.
Vizita elevilor la Primăria Oraşului Lipova ocazionată de programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun” a fost într-adevăr o activitate… „altfel” şi pentru reprezentanţii Primăriei; o activitate binevenită, care a adus și la un… altfel de dialog între aleşii locali şi cei mai tineri cetățeni ai orașului.
Un plus a fost și aspectul că la aceste întrevederi zâmbetele sincere au fost „la putere“: copiii au fost bucu­roși de vizitarea în premieră a unei atât de importante instituții publice și de noutățile auzite iar aleșii lipovani s-au simțit bucuroși de… bucuria copii­lor din orașul lor!

Recomandările redacției