Respectând tradiţia ultimilor ani, duminica trecută, la Bata, s-a organizat frumoasa sărbătoare populară tradițio­nală intitulată simplu „Ruga satului“. Ajunsă la a cincea ediție, această sărbătoare a adunat și anul acesta mul­ți­me de oameni. Trebuie spus că săr­bătoarea a marcat, cum se obișnuiește în zonele sătești de la noi și hramul Bisericii din sat: hramul Bisericii Ortodoxe Bata fiind cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Sărbătoarea a debutat în jurul orei patru a după-amiezii, când a putut fi admirată ca­ravana trăsurilor. Pline ochi de localnici îmbrăcați sărbătorește, foarte mulți chiar în straie populare tradițio­nale, caravana a adunat mulțime de privitori pe la porți și pe trotuare. Re­prezentanții gazdelor au venit și ei înveşmântați în straie populare.
După slujba religioasă tradiţională, prilejuită de Hramul Bisericii Bata, Sfinţii Apostoli Petru si Pavel a urmat Parada portului popular.
Cuvântul de bun-venit a fost rostit de primarul Ion Micurescu. Parafrazând spusele unui bătrân localnic a încheiat subliniind: „nu-i bai că «domnii»-s «răi», anul să fie bun“, cu referire la recolta agricolă de care depinde viața oamenilor de aici. Fiind prezent la frumoasa sărbătoare, președintele Consi­liu­lui Județean Arad, Nicolae Ioțcu a adresat și el un scurt cuvânt de salut gazdelor și tuturor celor prezenți.
A urmat spectacolul festiv – sponsorizat în totalitate de firma DIABAS Bata – care a cuprins un deosebit program folcloric, cu dansuri populare şi evoluţia de marcă a unor solişti de mu­zică populară. Au evoluat, printer alții: „Moștenitorii“ din Chereluș, ansamblul „Sânzienele“ – coregraf Marioara Miclea și la final celebra cântăreață bănățeană Andreea Voica.
Sărbătoarea s-a încheiat seara târ­ziu, printr-un frumos şi spectaculos foc de artificii.

Recomandările redacției