Partidele și unii oameni ai acestora sunt doar pentru interesele proprii

0
242

de Voicu Sida

Am zis că nu voi mai scrie de partide, dar uite că nu pot, mai ales că văd ce partide apar în politică. Și am avut ocazia să văd de toate: de la consilieri locali care habar n-au pentru ce ridică mâna când votează și la alții care nu o ridică atunci când ar trebui să se voteze bugetul ori alte proiecte cu impact pozitiv pentru comunitate. Și atunci ne mai mirăm de ce merg treburile așa cum merg, adică rău. Din păcate, în mai multe comune din județul nostru nu există colaborare între viceprimar și primar. Și pentru asta vina este a primarului pentru că nu-i face program pentru comunitate, nu să-l lase în timpul programului să meargă să… adape vitele. Ar trebui ca vicele să știe despre ce este vorba să cunoască problemele locale. Pentru că dacă îl întrebi ce program a avut lună de lună, pentru care a luat bani mulți, sunt convins că habar nu are domnul viceprimar. Am întrebat, nu cu mult timp în urmă, un primar unde pot să-l găsesc pe vice. Acesta, adică șeful lui primarul a ridicat din umeri și cu un ton moale, îmi răspunde: „Atâta știu și eu de el, cât știi dumneata, mai bine fără el, că tot nu-l pot folosi“. Vreau din capul locului să mai spun că nu peste tot este așa. Un bun exemplu este cel al viceprimarului de la Beliu, Ioan Mihoc. De câte ori am trecut prin comună, nu a existat o dată să nu fie prins în mijlocul oamenilor.
Ba cu muncitori pe care-i verifica în ce stadiu sunt cu lucrările edilitare, ba cu oameni din localitate pentru a rezolva felurite probleme. Acum, în politica românească de-a lungul timpului cu adevărat au contat cele două mari partide: PNL și PSD. În rest celelalte apărute, altele dispărute, altele și mai nou apărute ele mai toate se târâie în direcția ciolanului. Unul dintre acestea este și USR un partid de Facebook, fără program, fără viziune, dar în prima linie a criticii.
Lumea este cam sătulă de critici, mai ales în aceste zile pline de grave probleme. Oamenii așteaptă soluții, nu vorbe goale. Mai ales din partea PSD-ului, că am văzut la nivelul județului Arad cine sunt cei care criticau, mai ales activitățile culturale vara trecută. Din păcate am auzit cu urechile mele oameni care spuneau: „vin zeii de la PSD“. Am văzut în ce situație au adus aceștia PSD –ul la nivel local. De atâta… performanță probabil. Zilele trecute un asemenea „zeu “, mă salută și-mi zice: „Salut Iohannis!“, în batjocură. M-am uitat lung la el, dar nu i-am spus nimic. M-am gândit imediat că acesta este nivelul lui, de experiență de viață, de cultură până la urmă. Totuși, m-am decis să scriu despre acest lucru după câteva zile. De ce? Nu pentru mine, ci pentru că în aceste zile foarte grele ar trebui să fim cu toții uniți unii cu alții, mai ales având în vedere situația prin care trece întreaga omenire. Iar în județul nostru, un asemenea „zeu“ se ocupă de critici și zeflemea. Este păcat, mai ales că nu toți cei din PSD sunt în aceeași oală. Așa că domnule, în loc să critici, mai bine pune mâna și dă un ajutor pentru toți cei care se zbat acum în lupta contra acestui microb ucigaș Coronavirus. Că așa din gură, ca și pe marginea terenului de fotbal, toți se pricep și toți sunt specialiști. Să faci ceva util cu adevărat este mai greu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.