La doi ani de la înființare, echipa de fete AC Piroș Security și-a câștigat dreptul de a disputa o semifinală a Cupei României la fotbal feminin. Deși ieșencele de la Navobi au preluat conducerea prin Lupu pe terenul din Sânnicolau Mic, „leoaicele” au întors fără probleme meciul și s-au impus cu un convingător 7-1!
Andrada Vanu a reușit un „poker”, în timp ce Balaș s-a mulțumit cu dubla, iar Olariu cu – poate – cel mai frumos gol al meciului: șut din afara careului, mingea atingând și bara înainte de a intra în plasă. „Fetele au strâns rândurile după dușul rece de la Cluj (n.a. 1-9 în campionat cu Olimpia Cluj II) și azi au făcut un meci bun, printre cele mai reușite din acest sezon. Pentru o echipă de Liga a II-a, semiprofesionistă, e o performanță să ajungă într-o semifinală de Cupă. Orice adversar am întâlni, vom pleca cu șansa a doua, dar vom face totul să jucăm finala, sa facem istorie pentru fotbalul feminin ară­dean”, a menționat Gheorghe Cameniță după disputa cu cealaltă divizionară secundă prezentă în sferturile Cupei.
Antrenorul arădencelor a folosit următoarea formulă de joc împotriva moldoovencelor: Doroti – Magocs, Marcea, Schipor (Adam), Dobrea (Bodnar) – Liheț, Chiș, Bajko – Olariu, Vanu, A. Balaș.
Semifinală cu Târgoviște, la Prundu Bârgăului
După tragerea de sorți de ieri, Fetele pregătite de Gigi Cameniță au dat peste CSS Târgoviște, formația de pe locul 7 în elita fotbalului feminin românesc. „Pentru al doilea an din existența clubului, echipa
și-a depășit deja condiția. E singura reprezentantă a ligii secunde în semifinalele Cupei României, vrem să ne prezentăm onorabil și să facem tot posibilul să producem surpriza. Din păcate, ar putea interveni și obo­seala, căci după meciul de duminică, cu Olimpic Star, vom juca peste trei zile la 400 de kilometri distanță”, spune Liviu Ilea, directorul sportiv al teamului arădean.
Într-adevăr, arădencele și târgo­viștencele se vor duela tocmai la Prundu Bârgăului pe 23 mai, de la ora 15,30. Federația Română de Fotbal a ținut cont de faptul că gruparea Heniu Prundu Bârgăului sărbătorește o vârstă rotundă de la înființare și i-a atribuit turneul semifinal al Cupei, formația gazdă urmând să o întâlnească pe Vasas Femina tot miercuri, la ora 18, în cealaltă semifinală.
Finala este programată marți, 29 mai, pe stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.

Recomandările redacției