Pas hotărât în semifinalele Cupei României: AC Piroș Security – Navobi Iași 7-1

0
180

La doi ani de la înființare, echipa de fete AC Piroș Security și-a câștigat dreptul de a disputa o semifinală a Cupei României la fotbal feminin. Deși ieșencele de la Navobi au preluat conducerea prin Lupu pe terenul din Sânnicolau Mic, „leoaicele” au întors fără probleme meciul și s-au impus cu un convingător 7-1!
Andrada Vanu a reușit un „poker”, în timp ce Balaș s-a mulțumit cu dubla, iar Olariu cu – poate – cel mai frumos gol al meciului: șut din afara careului, mingea atingând și bara înainte de a intra în plasă. „Fetele au strâns rândurile după dușul rece de la Cluj (n.a. 1-9 în campionat cu Olimpia Cluj II) și azi au făcut un meci bun, printre cele mai reușite din acest sezon. Pentru o echipă de Liga a II-a, semiprofesionistă, e o performanță să ajungă într-o semifinală de Cupă. Orice adversar am întâlni, vom pleca cu șansa a doua, dar vom face totul să jucăm finala, sa facem istorie pentru fotbalul feminin ară­dean”, a menționat Gheorghe Cameniță după disputa cu cealaltă divizionară secundă prezentă în sferturile Cupei.
Antrenorul arădencelor a folosit următoarea formulă de joc împotriva moldoovencelor: Doroti – Magocs, Marcea, Schipor (Adam), Dobrea (Bodnar) – Liheț, Chiș, Bajko – Olariu, Vanu, A. Balaș.
Semifinală cu Târgoviște, la Prundu Bârgăului
După tragerea de sorți de ieri, Fetele pregătite de Gigi Cameniță au dat peste CSS Târgoviște, formația de pe locul 7 în elita fotbalului feminin românesc. „Pentru al doilea an din existența clubului, echipa
și-a depășit deja condiția. E singura reprezentantă a ligii secunde în semifinalele Cupei României, vrem să ne prezentăm onorabil și să facem tot posibilul să producem surpriza. Din păcate, ar putea interveni și obo­seala, căci după meciul de duminică, cu Olimpic Star, vom juca peste trei zile la 400 de kilometri distanță”, spune Liviu Ilea, directorul sportiv al teamului arădean.
Într-adevăr, arădencele și târgo­viștencele se vor duela tocmai la Prundu Bârgăului pe 23 mai, de la ora 15,30. Federația Română de Fotbal a ținut cont de faptul că gruparea Heniu Prundu Bârgăului sărbătorește o vârstă rotundă de la înființare și i-a atribuit turneul semifinal al Cupei, formația gazdă urmând să o întâlnească pe Vasas Femina tot miercuri, la ora 18, în cealaltă semifinală.
Finala este programată marți, 29 mai, pe stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.