Pasagerii unui avion aterizat în Franţa au fost reţinuţi la bord din cauza suspiciunilor de holeră

0
545

Pasagerii unui avion din Algeria spre Franţa au fost reţinuţi temporar la bord după aterizarea pe aeroportul francez Perpignan, din cauza suspiciunilor că un copil aflat la bord ar fi infectat cu holeră, informează Mediafax.

Pasagerii au fost nevoiţi să aştepte miercuri timp de peste o oră până la venirea medicilor şi echipelor de intervenţie. Copilul are probabil holeră şi (membrii familiei sale) vor fi evacuaţi la spital pentru analize”, a declarat un reprezentant al pompierilor.

Ceilalţi pasageri – aproximativ 150 – şi membrii echipajului au fost lăsaţi să coboare de la bordul avionului în jurul orei 15.15 (ora României, 16.15), după dezinfectarea mâinilor. Avionul a decolat de la Oran, Algeria, unde trei persoane au decedat, iar alte peste 70 au fost infectate în urma unei epidemii recente de holeră.

Autorităţile sanitare franceze au luat datele de contact ale tuturor persoanelor aflate la bord pentru a le monitoriza starea de sănătate în cazul în care se confirmă diagnosticul de holeră. Holera este o boală infecţioasă gravă care se transmite prin intermediul apei, produselor alimentare, mâinilor murdare, contaminate cu materii fecale ale persoanelor care suferă de această boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.