Pasarela din Stația CFR Aradul Nou ce leagă cartierul Sânnicolau Mic și Aradul Nou reprezintă un pericol mortal pentru arădeni, iar asta fără niciun fel de exagerare. Pasajul este o amenințare pentru viețile oamenilor din mai multe motive, iar principalul factor îl reprezintă înălțimea mare, deoarece podul trece peste liniile de tren. La urma urmei problema nu este înălțimea deoarece pentru asta a fost construit, însă starea extrem de degradată și totodată intensitatea cu care se circulă pe pod, fac pasarela o capcană mortală.

În primul rând colțarele metalice ce au fost puse pe marginile treptelor sunt dezlipite în mare parte, iar asta seara mai ales poate reprezenta un pericol deoarece riști să te împiedici în ele. Însă ce să vezi, chiar sub ochii noștri o doamnă ce purta tocuri s-a împiedicat pe treptele pasarelei tocmai din cauza colțarelor dezlipite. Iar mai apoi vin problemele cu adevărat serioase, adică găurile uriașe din trepte și balustrada șubredă, unde mai pui că în unele locuri porțiuni din pod sunt efectiv dezlipite.

Iar ca bonus, un stâlp ce asigura iluminatul s-a rupt și a acoperit una dintre gurile mari, însă dacă stâlpul a fost doborât au rămas firele de curent, care din nou la cea mai mică atingere într-o zonă neizolată reprezintă un pericol foarte grav. Ce este mai trist este că problema a fost tratată și în trecut însă autoritățile se fac că plouă când vine vorba de pasajul ce leagă cele două cartiere. Desigur, există și varianta de a trece printre liniile de tren, însă dacă stăm să ne gândim la câte nenorociri s-au întâmplat numai în Arad pe liniile de tren parcă o investiție minimă în reabilitarea pasarelei nu sună atât de rău…

 

  • Peghi spune:

    Bine zis. Guvernanții nu au prioritățile in ordine. Așa se întâmplă cu drumurile. Văd cite o gaura de mărimea unui iepuraș care e lăsată pinaajunge la mărimea unei balene și nici atunci nu se apuca nimeni de treabă. Mentenanță periodica îmbunătățește siguranță publică dar și economisește bani, timp și în același timp spiritul civic.
    Cum să găsim noi timp sa ne ocupam de lucrurile mărunte, avem planuri și idei mari, serioase .
    Infrastructura noastră se distruge in fata ochilor in timp ce administrația găsește timp de a face poze pentru propaganda in vederea alegerilor din viitor.
    Rușine!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției