Pasarela pietonală peste râul Mureş va fi inaugurată înainte de deschiderea Ştrandului Neptun

0
499

pasarela[1]

Pasarela pietonală peste râul Mureş va fi gata până în luna aprilie urmând să fie dată în folosinţă odată cu deschiderea sezonului estival la ştrandul Neptun, de 1 mai, când va fi şi iluminată arhitectural.

Primarul municipiului Arad a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că, în urma unei discuţii avute cu constructorii, lucrarea va putea fi recepţionată în luna aprilie.

„Am avut o discuţie tehnică cu constructorul pasarelei peste râul Mureş. În luna aprilie, pregătim recepţia, şi odată cu deschiderea ştrandului va fi şi inaugurarea pasarelei, astfel ca accesul în ştrand să fie făcut pe pasarelă. Nu mai este mult de lucru. Am discutat şi cu societatea care a concesionat iluminatul public în oraş care pregăteşte şi iluminatul acestei pasarele. Cel mai probabil, iaugurarea o să fie făcută seara, ca să putem prezenta şi iluminatul”, a precizat Gheorghe Falcă.

Pasarela pietonală peste Mureş va lega oraşul de ştrandul Neptun şi va avea deschidere spre Podul Decebal şi spre bazinele cu apă termală.

Conform proiectului, pasarela va avea patru direcții de acces spre ștrand, un lift pentru persoane cu dizabilități și trei alei, care vor duce către zona principală a bazinelor, spre ștrandul pentru copii și către spațiile comerciale.

Pasarela va avea o lungime de peste 200 de metri, iar arhitectura va fi marcată de pilonii înclinați spre albia Mureșului și de cablurile de susținere.

Pasarela va fi exlusiv pentru pietoni și bicicliști, dar există și posibilitatea accesului auto, însă doar pentru vehiculele serviciilor de urgență, ale jandarmilor, poliţiştilor şi pompierilor.

La finalizare, pasarela peste râul Mureş va avea o lungime de 231 metri (cu rampă de racordare la ştrand), cinci deschideri, o lăţime de 4,84 metri. Zona pentru pietoni va avea 2,20 metri.

Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.

Lucrările de construcţie ale pasarelei peste Mureş, în valoare de 12,8 milioane de lei (2,3 milioane de euro), au început în luna iunie 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.