pasini1Fostul președinte al „Bătrânei Doamne” de la finalul anilor 90 a revenit săptămâna trecută în orașul nostru pentru a studia posibilitatea de a prelua din nou gruparea arădeană. Roberto Pasini  l-a luat pe bunul său prieten, Dan Pârvulescu, cu el și a avut o serie de întâlniri cu persoane implicate la UTA. Printre altele, italianul a discutat cu Giovanni Catanzariti, Dorin Stana, reprezentații Suporter Club UTA, reușind să-și facă o idee despre situația clubului.
Fără să fie prea familiarizat cu procedurile insolvenței, Pasini a realizat că în acest moment îi este foarte greu să preia frâiele în Calea Aurel Vlaicu. „Lucrurile sunt destul de complicate, în sensul că există multe datorii de achitat. Eu și asociații mei din Italia, aș fi de acord să plătim lună de lună Statul, iar pe angajați i-aș chema la renegocieri, în așa fel încât să fim mulțumiți și unii și alții. Și așa mi se pare că suma datorată foștilor fotbaliști și antrenori mi se pare umflată puțin. În schimb, creditările lui Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian nu suntem dispuși să le plătim, drept pentru care e imposibil ca în acest moment să preluăm cu acte în regulă clubul. O să mai discut cu partenerii mei marți și joi, dar nu cred că vor fi de acord să venim, de  exemplu, cu 500 de mii de euro acum, fără a avea garanția că primim clubul curat și putem susține activitatea în continuare măcar până în vară. Și ar mai fi o problemă. Giovanni Catanzariti ne-a spus că în cazul în care nu-i acoperim creditarea la o sumă convenită, ar dori să rămână cu 20% din acțiunile clubului. Nu putem accepta nici așa ceva”, ne-a declarat Roberto Pasini.
Catanzariti spun că lucrurile nu stau tocmai așa, în sensul în care el s-a arătat deschis la orice fel de discuții și variante de continuitate. „Eu renunț imediat la creditarea mea, însă cei care vin la club de acum înainte să prezinte garanții concrete. Trebuie să demonstreze că pot susține un plan de reorganizare viabil. De vorbe suntem cu toții sătui”, a replicat fostul președinte „textilist”.
Până una alta, Pasini s-a întors în Italia, urmând să revină din nou în Arad pe 18 decembrie. Tot atunci, însă, italianul ar putea discuta la mai concret o implicare la UTA II. După o primă discuție cu Alexandru Meszar, Pasini a fost mai degrabă convins de proiectul grupării de Liga a IV-a. „E un club curat, fără datorii, cu mulți jucători tineri, de perspectivă, din oraș. S-ar putea promova an de an până în Liga 1 dacă mergem pe un management sănătos”, a adăugat ita­lianul.
Cu Pasini sau fără Pasini, UTA trebuie să găsească o soluție de finanțare în săptămânile ce urmează, altfel clubul riscă să intre în colaps. Reunirea echipei de pe 10 ianuarie e pusă în pericol dacă nu se întâmplă nimic la nivel de conducere.

Recomandările redacției