fra5Multă lume s-a adunat vineri la sala „Clio”, cu ocazia vernisării primei expoziţii personale a fotografului Alex Frăteanu. Intitulată sugestiv „Passion” (nud artistic, arta erotică fină, boudoir), aceasta însumează în jur de 45 de lucrări şi poate fi vizitată până pe 23 februarie.

Cei care au prezentat expoziţia şi l-au introdus pe autor au fost Bujor Buda şi Nelu Scripciuc, preşedintele FotoClubProArad. În final, cuvântul i-a revenit lui Alex Frăteanu, care şi-a prezentat modelul.  „Acum un an fără două zile mi-am propus să-mi realizez o mai pasiune mai veche de-a mea şi să avansez cât mai repede, asta pentru că am fost mereu conştient de capacităţile mele. Acum patru luni fără două zile m-am gândit să o duc un nivel mai sus (…). Orice se poate cu voinţă, cu efort, cu sacrificii (…). Conceptul pentru această expoziţie s-a materializat spontan. Împreună cu o bună prietenă ne-am hotărât să facem o mică şedinţă foto. Dar, analizând lucrările acasă, mi-am dat seama din prima că aceste lucrări şi această colaborare au un potenţial. De atunci, patru luni de zile am muncit nu doar să facem această expoziţie, ci să o facem fară să ne repetăm, fără să copiem şi fără să o dăm în clişee. Asta cred că a fost cea mai mare provocare.”, a spus fotograful, adăugând şi că arta nudului începe să se piardă din cauza fotografiilor comerciale şi a pornografiei.

Alex Frăteanu are 27 de ani şi este din Arad. Membru al FotoClubProArad şi participant la Tabăra Internaţională „Art-Image” ,  acesta şi-a văzut deja lucrări atât în expoziţia „Paşi prin Arad”, cât şi în expoziţia Taberei Internaţionale, găzduită tot de Sala „Clio”. Mai mult, fotografiile sale au fost selecţio­nate de un fotograf asiatic participant pentru a apărea într-o revistă de specialitate publicată în Hong Kong.  Cu o experienţă de doar un an, fotograful este, cu toate acestea, la prima expoziţie personală.

Recomandările redacției