Patinoarul din Arad şi-a deschis porţile cu ajutorul naturii, pentru că sistemul de răcire este prea costisitor

0
287

patinoarLa insistenţa ziarului nostru, care a atras, în repetate rânduri, atenţia despre halul în care este administrat de către Primărie, deschiderea oficială a patinoarului din Arad a avut loc, sâmbătă seara, în jurul orei 18.  Evenimentul a atras un număr destul de mic de arădeni, în ciuda faptului că intrarea a fost gratuită. Ca şi anul trecut, deschiderea sezonului de patinaj la Arad a venit cu întârziere, de vină fiind condi­țiile meteorologice „nefavorabile”. Asta, cu toate că la inaugurarea patinoarului de peste un milion de euro, reprezentanții Primăriei se lăudau cu o instalație de răcire foarte performantă, care poate păstra gheața până la temperaturi de 15 grade. Astfel, se spunea că arădenii vor putea patina patru luni pe an, de la jumătatea lunii noiembrie și până la jumătatea lunii martie. Se pare însă că investiția nu s-a dovedit a fi atât de rentabilă, deoarece instalația consumă foarte multă energie, iar numărul clienților plătitori nu este suficient de mare pentru a se acoperi costurile.
Gheaţa a început să se topească
Primăria a decis să lase natura să mențină stratul de gheață cu un consum energetic cât mai mic și să amâne deschiderea până când temperaturile de afară sunt destul de scăzute. Acest aspect a fost sesizat și de cei prezenți sâmbătă seara, care nu au ezitat să-și exprime părerile legate de eveniment: „Ne bucurăm că au deschis patinoarul într-un final, pentru că așteptam de mult acest lucru. Puteau, totuși, să-l deschidă mai repede, deoarece temperaturi scăzute avem de mai bine de două săptămâni în Arad. Totuși, sper să țină vremea cu noi și să ne putem bucura cât mai mult de el”, ne spune Paula Bartoș, una dintre mămicile ce și-au adus copiii la patinoar. „E pentru prima oară când vin aici, la insistențele soției. Cu toate astea, nu pot spune că sunt foarte încântat. La cât de mult se vorbește despre patinoar, mă așteptam să găsesc niște condiții mai bune. În spate, o porțiune bună de gheață începe deja să se topească, și nici nu s-a dat bine drumul la oameni pe gheață. E frumos, fiindcă e o distracție de iarnă, e o bucurie mai ales pentru copii, dar totuși, cineva ar trebui să administreze corespunzător acest patinoar”, ne povestește Marius Muntean,  un alt tânăr prezent la deschidere.
Amatorii de patinaj au fost invitați pe gheață încă de sâmbătă dimineaţă, de la ora 10. Dar seara, de la ora 18, s-a dat startul oficial, printr-o petrecere pe gheaţă, atmosfera fiind asigurată de DJ, concursuri cu premii și surprize. Programul de funcționare și tarifele de intrare la Patinoarul Artificial al Municipalităţii sunt aceleaşi ca în anii trecuţi: de luni până vineri, între orele 12:00-21:30 (accesul urmând să se facă în serii de 90 minute, care încep la orele pare: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 şi 20:00) iar sâmbătă şi duminică, între orele 10:00-23:30 (cu serii de la 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, 20:00, 22:00). Nici tarifele nu s-au modificat faţă de anii anteriori, biletul de intrare la patinoar fiind de 9,5 lei /ora sau de 11 lei /seria de 90 minute. Şi nici închiriatul patinelor nu s-a modificat: 5 lei /ora sau 6 lei /seria de 90 minute.
Ştefana Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.