OpenEdOrganizaţia AIESEC Arad, în colaborare cu fundaţia „Europa pentru Europa” a organizat astăzi un eveniment de deschidere pentru cea de-a patra ediţie a proiectului OpenEd.

Scopul proiectului este să aducă împreună mai mulţi tineri din jurul lumii pentru ca împreună aceştia să pună bazele unei prietenii interetnice care să se extindă pe întreg mapamondul. Norbert Ionaş, vicepreşedinte Outgoing Exchange, declara: „Ţelul nostru este să promovăm pacea şi să creăm o reţea de oameni din întreaga lume care să creadă în ea. Este o idee mare, dar prin potenţial, putem atinge măreţie. Acest proiect este creat pentru a găsi potenţialul din tinerii de astăzi.”

Pentru a începe programul cu piciorul drept, patru tinere din Serbia, Armenia şi îndepărtatul Vietnam şi-au luat inima în dinţi şi au făcut o scurtă prezentare despre ţările lor în faţa celor prezenţi. Fiecare prezentare a cuprins informaţii despre personalităţi importante, mâncare şi băutură tradiţională, locuri şi festivaluri, tradiţii, muzică tradiţională, legende, religie şi alte lucruri interesante despre fiecare ţară. Aşa au aflat cei care nu ştiau, că Maica Teresa a fost de origine albaneză şi că Belgrad înseamnă Oraşul Alb în sârbă.

Invitatul special al evenimentului a fost Execelenţa Sa, Esther Blythe, Ambasadoarea Marii Britanii, care a mărturisit că a făcut şi ea la rândul ei parte din AIESEC în timpul facultăţii, şi le-a dat tinerilor sfaturi importante pentru viitor. „Gândiţi-vă la visele voastre, stabiliţi-vă un obiectiv, şi apoi pregătiţi-vă din răsputeri să îl atingeţi,” a spus aceasta.

Graham Giles, directorul fundaţiei „Europa pentru Europa” a fost la rândul lui încântat de prezenţa în număr mare a participanţilor la proiect. „Ne aflăm astăzi, aici, în prezenţa celor mai inteligenţi tineri din Arad şi, în acelaşi timp, în prezenţa unor oameni mari, care au ştiut să atingă nişte scopuri măreţe,” declara acesta.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a fost de asemenea prezent pentru a le mulţumi participanţilor pentru ambiţia lor de a crea un viitor mai bun.

Daiana Dămăcuş

  • Hello very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I’m glad to search out a lot of helpful info here within the submit, we’d like work out extra techniques in this regard, thanks for sharing.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției