mardareDeși mai sunt doar 18 zile până la prima partidă oficială, UTA merge la foc stins. Deși va reveni la pregătire pentru a doua săptămână consecutivă, Adrian Falub nu a semnat un nou contract de antrenor cu arădenii, așteptând ca Adrian Marțian să-și respecte promisiunile. Una dintre ele, altădată importantă în viziunea fotbaliștilor, nu va fi respectată.
Deși ziua de 10 februarie era ultima prevăzută în înțelegerea cu jucătorii, „prietenul lui Mutu” nu a achitat, ieri, restanțele pe luna octombrie lui Apostu et. comp. Dejeanul nu e în Arad și și-a anunțat revenirea de abia astăzi. Banii nu ar fi mulți, doar vreo 5000 de euro, însă rămâne de văzut dacă Marțian dispune și de această sumă infimă.
Probabil, mai mult din respect față de Falub, utiștii nu vor face grevă, însă au anunțat deja că nu vor pleca în cantonament dacă nu vor fi plătiți. În schimb, strângerea din stânga și din dreapta a unor fotbaliști liberi de contract nu costă nimic. Patrice Feussi a revenit deja la Arad și se va pune imediat la dispoziția antrenorului cu care a mai lucrat în Calea Aurel Vlaicu 7 luni de zile.
Un alt nume cunoscut în fotbalul românesc, dar care a ieșit puțin din circuit, este cel al lui Ștefan Mardare. Fundașul central de 26 de ani, care are destule prezențe pe scena primului eșalon în tricourile celor de la FC Vaslui și Rapid, a răspuns pozitiv chemării arădenilor, urmând să fie reținut la UTA dacă nu are pretenții exagerate.
Dar, fotbaliștii care ar trebui să aducă plusul evident de calitate sunt „vânați” în străinătate. Așa cum vă mai spuneam, ochii conducerii „textiliste” sunt ațintiți pe campionatul Italiei, ultimul jucător intrat în vizor fiind un experimentat fundaș central de culoare, care a evoluat în Serie A cu Cesena. Tot din Peninsulă a ajuns deja un tânăr atacant de la Modena, însă arădenii se străduiesc din răsputeri să-i convingă pe cei doi jucători de la Brescia să îmbrace tricoul „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției